25 mei 2019

Hoe werken je hersenen in de ruimte?

brain mri

Ons lichaam is niet gewend aan een toestand van gewichtloosheid. Maar hoe passen de hersenen van astronauten zich in de ruimte aan? De Universiteit Antwerpen is betrokken bij onderzoek hiernaar.

De aanpassing aan de gewichtloosheid in de ruimte heeft allicht te maken met zogenaamde neurale netwerken in de menselijke hersenen. Die zijn op de bijgaande foto van een geavanceerde MRI-scan te zien. Een neuraal netwerk is een groep van verbonden neuronen (zenuwcellen).

Reacties

  1. Cyrine zegt

    Maar wat nou als de wereld er totaal anders uit ziet? Dat wij denken dat de wereld er zo uit ziet, maar in werkelijkheid houden onze ogen ons voor de gek. Dan zouden we dat niet eens weten. Maar dat even tussen door 😉

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: