28 januari 2020

Blazar 3C 454.3 zichtbaar in amateur-telescopen dankzij uitbarsting

Blazar 3C 454.3 (credit: Sloan Digital Sky Survey).

Blazar 3C 454.3 (credit: Sloan Digital Sky Survey).

Amateur-sterrenkundigen en -astrofotografen opgelet! Dit keer is er geen uitbarsting van een nova of supernova, maar dit keer van een compleet sterrenstelsel! De blazar 3C 454.3 (positie aan de hemel: RA 22u 53m 57.7s DE +16

Comments

  1. Jan Brandt zegt

    Grrrr….komt ie nou mee aanzetten. ben gisternacht nog voor de kat z’n snorharen op “astrofotografie-pad” geweest…………..OK…achteraf misschien niet echt een geweldig idee om dat te willen doen zo vlak in de buurt van de korste nacht van het jaar met al z’n “geneugten” van de grijze nachten en net die ene..grrr… “cumulus astrofotograficus interuptus” die precies net dat ene krappe uurtje boven mijn gefrustreerde koppie bleef hangen, maar toch….een heuse echte blazar binnen het bereik van amateurs……..Nou ja, dan gaan toch gewoon nog een poging wagen!!!

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: