24 mei 2019

Mysterieus object gespot op Titan

transient object Ligeia Mare

Astronomen hebben een helder en mysterieus geologisch object gevonden op de Saturnusmaan Titan. Dit object bevindt zich midden in een zee van vloeibaar methaan en was er eerst nog niet. Wetenschappers hebben het object gek-scherend Magic Island genoemd.

Titan is de grootste maan van Saturnus en de enige maan in het zonnestelsel met een dikke atmosfeer. Hoewel de planeetachtige maan veel kouder is dan de aarde, vinden er vergelijkbare processen plaats. Titan bevat bergen, duinen, meren en rivieren. Het verschil met onze planeet? Bergen zijn gemaakt van water(ijs) en de meren zijn gemaakt van (vloeibaar) aardgas (methaan en ethaan)!

E

Reacties

  1. Nog een mogelijkheid: een levende structuur of een levend wezen of individualiteit.
    Waarom zou het leven beperkt zijn tot biologische wezens?
    Telkenmale als men in orden waarneemt, waar men zich niet kan voorstellen dat er leven is, blijkt er leven te zijn.
    In de diepzee bij hoge temperaturen, wezens die zich voeden met energie uit chemische verbindingen in afgesloten grotten, in zwavelmeren in extreme koude. Ik acht het zelfs mogelijk dat er wezens zijn die als plasmastructuren leven op het oppervlakte van de zon.

    Ik denk graag “out of the box” en het hangt er maar vanaf wat je als “leven” definieert.

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: