23 juni 2024

Wat valt er aan de sterrenhemel te zien in juli 2014?

hemel

Ondanks het feit dat de maand juli gekend staat om zijn ‘grijze nachten’ (doordat de Zon niet volledig ondergaat, wordt het niet volledig donker) zijn er toch enkele leuke nachtelijke hemelverschijnselen te zien. In dit artikel wordt een overzicht gegeven van wat er aan de sterrenhemel te zien is in juli 2014.

De planeten en de Maan

Saturnus en de Maan in Weegschaal op 8 juli 2014 (credit: hemel.waarnemen.com)

Saturnus en de Maan in Weegschaal op 8 juli 2014 (credit: hemel.waarnemen.com)

De kleinste planeet uit ons zonnestelsel, tevens ook de planeet het dichtst bij de Zon, bereikt op 12 juli 2014 zijn grootste westelijke elongatie waardoor Mercurius ’s ochtends goed waarneembaar is. De planeet, die een schijnbare diameter heeft van 7,9″, heeft op dat moment een helderheid van magnitude +0,6 en is voor 35% verlicht. Tot 25 juli 2014 wordt deze steeds helderder en staat Mercurius op meer dan 15

Share

Speak Your Mind

*