Site pictogram Astroblogs

Met speciale ballon de ruimte in?

Credit: World View.

Een Amerikaans bedrijf zegt dat het een succesvolle testvlucht heeft gemaakt met een speciale luchtballon die zo hoog gaat dat passagiers een uitzicht hebben alsof ze in de ruimte zijn.

World View, een start-up uit de staat Arizona, zegt dat het toeristen meeneemt naar de ‘rand van de ruimte’, op 30 kilometer hoogte [1]in werkelijkheid ligt die rand drie keer zo hoog. De luchtballon Voyager moet in 2016 klaar zijn voor passagiers. Dan kunnen avonturiers voor 75.000 dollar (55.000 euro) de lucht in, in een capsule met twee piloten en in totaal zes inzittenden.

Volgens het bedrijf is de vlucht een vredige ervaring die lijkt op een zeiltocht. De reis duurt zo’n twee uur en brengt de passagiers twee keer zo hoog als een regulier commercieel vliegtuig. Dat geeft een blik op de ronding van de aarde.

De testvlucht vond vorige week plaats met een proefballon, met eentiende van de grootte van de geplande Voyager, die vijf uur lang in de lucht bleef. Bij de testvlucht werd vooral gelet op een goede lancering en landing.

Bron: ANP

References[+]

References
1 in werkelijkheid ligt die rand drie keer zo hoog
Mobiele versie afsluiten