2 maart 2024

Parachutes weigerden bij test NASA’s Low-Density Supersonic Decelerator (LDSD)

LDSD

Gisteravond heeft de NASA vanaf Hawa

Share

Comments

 1. Jochem+Peeters zegt

  In 1947 was er volgens de gemeenschap in Roswell een vliegende schotel neergestort. Deze crash was volgens de Amerikaanse autoriteiten geen vliegende schotel, maar een weerballon.
  Nu bij 70 jaar later komt er toch een nieuw ruimtevaarttuig uit, als zijnde een vliegende schotel.
  Hadden de mensen in Roswell een visioen? Of is er toch een vliegende schotel neergestort en kunnen de Amerikanen, na onderzoek hem na 70 jaar de ruimte inbrengen, om Mars te bereiken…?

  • Avatar foto Monique zegt

   Wat grappig die link 😉 Of we nou echt op ons hoofd gaan slaan om ze te imiteren…
   Over Roswell, een stukje wat Edgar Mitchell claimt (uit het boek van Coen Vermeeren)

   Edgar Mitchell: Ik weet zeker dat we niet alleen in het universum leven. Ik ben in de gelukkige omstandigheid geweest om verteld te worden dat we op onze planeet bezocht zijn geweest door ander leven. Het ufo-fenomeen is echt. Het is altijd geheimgehouden door onze regeringen.

   Edgar Mitchell, geboren in 1930, groeide op in Roswell, New Mexico. Hij was Apollo 14-astronaut onder kapitein Alan Shepart in januari 1971 en de zesde man op de Maan. Voormalig testpiloot van de US Navy. Hij studeerde aan het befaamde Massachusetts Institute of Technology (MIT) en behaalde daar ook zijn doctorstitel in luchtvaarttechniek. Zijn wandeling op de Maan met Shepard duurde de recordtijd van 9 uur en 17 minuten. Mitchell bleef bij de NASA tot 1972 en werd daarna veelvuldig gelauwerd met eredoctoraten en prestigieuze prijzen.
   Hij spreekt veelvuldig over buitenaards leven en de crash van een ufo bij Roswell. Sinds 2008 geeft Edgar Mitchell overal interviews voor onder andere radio en televisie. Wat Mitchell claimt is het volgende:
   – in Roswell is een buitenaards voertuig gecrasht met buitenaardsen aan boord,
   – er zijn buitenaardsen overleden bij die crash,
   – de overheid weet dit,
   – er is contact geweest met buitenaardsen, in elk geval sinds WW11,
   – hij heeft alle astronauten tot en met het Apollo-project gesproken, maar voor zover hij weet hebben zij alleen tijdens hun militaire carrière als piloot ufo’s gezien, niet als astronauten,
   – ze hadden allemaal de opdracht om daar niet over te spreken,
   – de regering van de VS houdt dit geheim,
   – er is niet alleen een cover-up, maar er wordt ook veel desinformatie verspreid,
   – er is veel over ufo’s bekend en dat moet openbaar gemaakt worden,
   – de aliens zijn vriendelijk, anders waren we er allang geweest,
   – getuigen willen hierover spreken voordat ze dood zijn,
   – getuigen zijn te vinden onder militairen en geheime diensten; allen zijn tot geheimhouding verplicht,
   – veel landen openen hun ufo-files,
   – het Vaticaan aanvaardt buitenaards leven als mogelijkheid,
   – er zijn veel ufo-waarnemingen,
   – een deel daarvan is van aardse makelij – namelijk via back engineering – en een deel is buitenaards,
   – de standaardbeschrijving van het uiterlijk van aliens is volgens zijn informatiebronnen vrij accuraat.

   http://www.classicufo.com/blog/2013/02/edgar-mitchell-were-under-surveillance-by-aliens/

   • Avatar foto Enceladus zegt

    Wat ik me dan afvraag: waarom geven die vriendelijke buitenaardsen dan geen onomstotelijk bewijs aan het gewone volk? Ze zijn ongetwijfeld intelligenter dan Homo sapiens. Dan zien ze toch ook wel in dat wij gebukt gaan onder regeringen die alles proberen te verdoezelen?

    Bovendien zou je toch mogen aannemen dat die buitenaardsen op allerlei gebieden superieure technologie hebben? Waarom helpen ze ons dan niet met medicijnen tegen kanker, dementie, AIDS, etc. etc. etc.?

    groet,
    Gert (Enceladus)

    • Avatar foto Monique zegt

     Gert, dit was een kort stukje uit het boek. Na de claim van Mitchell wordt het Roswell gebeuren helemaal beschreven. Het was 70 kilometer ten noorden van Roswell. Een stuk verderop staat: Op 8 juli 1947 geeft de information officer van RAAF, Walter Haut, de volgende persverklaring: Personeel van de 509th Bomb Group heeft een neergestorte vliegende schotel geborgen. Dit is aanleiding tot wereldnieuws. Ook in Nederlandse kranten, van Volkskrant tot De telegraaf was dit te lezen.

     Op je vraag waarom ze ons niet helpen? Je laat je kind toch ook voor z’n eigen ontwikkeling zelf alles ontdekken?

     Op je vraag waarom zij ons in politieke zin niet tegemoetkomen?
     Gert, dat is niet aan hun. Het is juist zeer verstandig dat ze zich daar niet mee bemoeien (lijkt mij)

     Er staat veel meer in dat boek over de zaak Roswell wat je niet op internet kunt vinden.
     …De zaak Roswell sleept echter voort tot op de dag van vandaag. In 2011 geeft de FBI documenten vrij die zijn gerelateerd aan o.a. ufo zaken. Per ongeluk of niet, maar tussen de duizenden gescande documenten zit een memo van een special agent van de Washington Field Office, die op 22 maart 1950 aan de directeur van de FBI bericht dat het incident in 1947 bij Roswell wel degelijk een ufo betrof:
     Een onderzoeker van de Luchtmacht verklaarde dat drie zogenaamde vliegende schotels zijn geborgen in New Mexico. Ze werden beschreven als zijnde cirkelvormig met een verhoging in het midden, ongeveer 50 voet (18 meter) in diameter. In elke schotel bevonden zich….etc …
     Volgens meneer [verwijderd] zijn de schotels in New Mexico gevonden vanwege het feit dat de regering daar een hoog-energetische radarinstallatie heeft staan en men gelooft dat de radar interfereert met de besturingssystemen van de schotels. Er is geen verder onderzoek gedaan door SA [verwijderd] met betrekking tot bovenstaande (korte versie)

     Gert, in het boek staan gebeurtenissen die echt heel opmerkelijk zijn.
     Vliegtuigcrashes – de dodelijke jaren vijftig. Met getallen die er niet om liegen. Alleen al in juni en juli 1952 verloren de VS niet minder dan 94 straaljagers met 51 te betreuren doden, soms 2 of 3 tegelijk! Deze verliezen waren niet ten gevolge van slecht materiaal…

     Ik zou haast denken (mijn eigen mening) dat er bepaalde afspraken niet netjes zijn nagekomen en dat dit een ‘lesje’ geweest is 😉
     Misschien is het een idee om het boek zelf aan te schaffen?

     • Avatar foto Enceladus zegt

      “Op je vraag waarom ze ons niet helpen? Je laat je kind toch ook voor z’n eigen ontwikkeling zelf alles ontdekken?”

      Ja, maar als je ziet dat je kind duidelijk moeite heeft met bepaalde dingen en dus aan het worstelen is, dan help je het toch een handje?

      “Volgens meneer [verwijderd] zijn de schotels in New Mexico gevonden vanwege het feit dat de regering daar een hoog-energetische radarinstallatie heeft staan en men gelooft dat de radar interfereert met de besturingssystemen van de schotels.”

      Een hoog ontwikkelde beschaving die interstellaire reizen kan maken, fabriceert ruimteschepen die niet bestand zijn tegen radar?

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • Avatar foto Monique zegt

      Haha, ik wist het 😀 Ja, als je kind ergens moeite mee heeft dan kun je helpen op verschillende manieren, duidelijk.
      In dit geval gaat het om de mens. De mens wordt door zichzelf gezien als de meest intelligente levensvorm op aarde. Dat back engineering zou je als steuntje in de rug kunnen zien.

      Meneer [verwijderd] 😛 schreef die brief op 20 maart 1950. De tijd dat mannen van staal waren en boten van hout (als je snap wat ik bedoel) 😀

      Een hoog ontwikkelde beschaving kan toch ook z’n beperkingen hebben? Bijvoorbeeld doordat ze zich begeven op een plek waar andere condities heersen? Het blijft speculeren maar de ketting is zo sterk als de zwakste schakel.

      Ik probeer even met je mee te denken. Zou jij geholpen willen worden door een superieure buitenaardse beschaving? Ik moet er niet aan denken 😕

     • Avatar foto Enceladus zegt

      Waarom niet? Liever ploeteren terwijl je weet dat het beter kan?

      Overigens lijkt het mij stug dat het machtshebbers nu al ruim 60 jaar zou lukken om het bestaan van buitenaardsen geheim te houden. Je mag aannemen dat elke nieuwe president van de USA het te horen krijgt. En om hem heen enkele stafleden. En die zouden allemaal hun hele leven lang blijven zwijgen?

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • Jochem+Peeters zegt

      Gert, jij gaat tegen een bevolking mieren, in een kolonie uitleggen dat ze hun mierennest beter van cement kunnen maken, omdat het anders instort.

      – De mieren snappen niet wat je bedoeld.
      – De mieren verstaan je niet.
      – De mieren zien het nut niet, omdat in hun leven (individueel), het nest nooit is ingestort.

      En jij??? Jouw interesseert het eigenlijk ook heel weinig wat er met die mieren gebeurd.

      @ Monique,

      Ik wist wel dat Buzz Aldrin in een interview eens heeft aangegeven dat er buiten Aardse ruimtetuigen met de Apollo missies meevlogen en ik weet zo geen namen meer, maar er waren wel meer astronauten met maanmissies die beweerde dat er ruimtevoertuigen aanwezig waren.
      Heel interessant wat je hier boven allemaal schrijft.
      Heeft het misschien ook met religie te maken, waarom er niets wordt vrijgegeven? Dat er dan teveel heilige huisjes omvallen en ze niet weten hoe ze dat moeten invullen?

      PS. De link die ik erbij geplaatst had, komt uit Star Trek “Deep Space 9”, heb je die serie nog nooit gezien, dan is dat zeker een aanrader om die eens te kijken, omdat het in mijn optiek, de beste Star Trek serie is van allemaal & met jou kennis, die ik hier wel eens lees, zou ik graag eens een volledige dag met je door willen brengen om lekker over van alles te praten en te filosoferen… 🙂

     • Monique, over dat beroemde UFO-document uit 1950 heb ik eerder eens een Astroblog geschreven. Het schijnt het meest gedownloade bestand van de FBI te zijn dat openbaar is gemaakt. Niet zo heel vreemd natuurlijk.

     • Avatar foto Monique zegt

      Arie, ik had geen idee dat je daar al eens een Astroblog over geschreven had. Grappig dat de maat dan al iets afwijkt 😀 (een kniesoor die daar moeilijk over doet)
      De schotels hier in het boek zijn 50 voet (18 meter) in diameter. In elke schotel bevonden zich drie lichamen met menselijke vorm maar niet meer dan een meter hoog, gekleed in een fijne metaalachtige stof. Elk lichaam was gezwachteld op een wijze die…blabla
      Wel erg klein hoor, 90 cm lang. Dan zijn mensen als reuzen zo groot 🙂

      .

  • Avatar foto Monique zegt

   Jochem, ik heb inmiddels 2 seizoenen (1+2) van Star Trek Deep Space Nine gedownload. Ik ben helemaal verliefd op Quark 😀 Ik kon het niet laten om wat grappige fragmenten uit season 1 achter elkaar te zetten.

 2. Avatar foto Monique zegt

  @ Gert. Even snel, moet zo weg. In dat boek wordt daar uitvoerig over gesproken. Eisenhower is een verhaal apart. Maar ook Roosevelt , Churchill,Truman, Kennedy, Johnson, Nixon, Ford Carter, Reagan, Bush sr, Clinton, Bush jr, Obama.
  Het boek: Voorwoord-Inleiding-Ufo’s -Scepsis vs Skepsis- Hoofdstuk 1 Getrainde waarnemers- deskundigen-Majic 12- De maan-Brookings report-Tether Incident- Hoofstuk 2 Politiek- presidenten van de VS- andere hoge politici en bestuurders- Hoofdstuk 3 cover-up en media – Is er een cover-up? -De media- Vliegtuigcrashes- Nazi-technologie- Hoofdstuk 4 Disclosure- initiatieven-Disclosure Project-Militairen-Latijns-Amerika-Gary Mc Kinnon- Ben rich-Hoofdstuk 5 Wetenschappelijk onderzoek- Wat is wetenschap-Wetenschap en ufo’s- Wat zien en weten we van ufo’s- Condon report-Cometa-rapport-Dennis Letty-Wetenschappers-Astronomen-Hoofdstuk 6 Waarom zijn ze hier?- Ufo’s in de oudheid-Robert Hastings (persconferentie 2010)-Verenigde staten-Rusland-Nederland-Waarom nu?- Tot slot- Wat nu?- Spiritualiteit-Larga- Dankwoord- Aanbevolen literatuur
  Dit in hoofdlijnen.

  Maar laten we wel bij het onderwerp blijven, hè 😉

  • Avatar foto gert1904 zegt

   Ik las déze boekbespreking:

   http://tasmedes.wordpress.com/2013/04/02/coen-vermeeren-ufos-bestaan-gewoon-boekbespreking/

   Naar aanleiding daarvan sta ik niet echt te trappelen om dit boek aan te schaffen.

  • Jochem+Peeters zegt

   Ik heb ook wel eens gehoord/gelezen dat Kennedy door zijn hoofd is geschoten, omdat hij steeds dreigde met het naar buiten brengen van buitenaards leven. Ik weet niet of het waar is…

   • Avatar foto Enceladus zegt

    Als dat waar is, dan is Kennedy een grote sufferd geweest. In plaats van ermee te dreigen had ie het gewoon moeten doen. Dan had ie vast nog geleefd, met ‘green men’ als body guards… 😉

    groet,
    Gert (Enceladus)

   • Avatar foto Enceladus zegt

    By the way, hier staat die vermeende speech van Kennedy zelfs: http://alien-ufo-research.com/news/2013/jfk-assassination-disclosure.php

    Vraagje: Waarom houden die vriendelijke Aliens zich nu al ruim een halve eeuw koest?
    Met hun superieure technologie hebben zij toch zeker niks te vrezen van de mensen die Kennedy om zeep zouden hebben geholpen?

    Bovendien zouden die vriendelijke Aliens toch wel door moeten hebben gehad dat op zijn minst die vriendelijke pindaboer uit Georgia een nieuwe geschikte kandidaat was om als president hun aanwezigheid wereldkundig te maken? Los daarvan: Jimmy Carter leeft nog steeds en is erg begaan met de wereldvrede. Dus waarom kondigt Jimmy dan geen persconferentie aan waarin hij vertelt dat er buitenaardse wezens zijn die ons graag willen helpen onze problemen op te lossen?

    Kortom: volstrekt ongeloofwaardig verhaal, naar mijn mening.

    groet,
    Gert (Enceladus)

    • Avatar foto Monique zegt

     Lieve Gert Enceladus, wellicht hebben zij een andere gedachte daarover.
     Ik denk dat het weinig zin heeft om te gaan stampvoeten en allemaal ‘waarom’ vragen te stellen.
     Gelukkig bepaal je zelf nog altijd of iets een geloofwaardig verhaal of gebeurtenis is 😉

 3. Avatar foto Monique zegt

  @ Jochem Peeters. Wow Jochem, wat mooi geformuleerd (de mieren) 🙂
  Buzz Aldrin heeft idd in verschillende interviews daar over gesproken. Op YouTube genoeg interviews van hem te vinden. Zo ook van Gordon Cooper. Een van de Mercury Seven Astronauten. Hij begon zijn carrière bij Marine Corps in 1945 en behoorde later tot de top testpiloten van de luchtmacht((7000 vlieguren) Hij is na zijn carrière bij de NASA bekend geworden door zijn uitgesproken mening over ufo’s, waarbij hij niet schuwde om de overheid te betichten van een ufo cover up.
  Wat die man niet allemaal voorbij heeft zien komen…
  Stukje uit het boek: Cooper heeft het over een gefilmde landing van een ufo. Cameramannen waren op de Edwards luchtmachtbasis bezig met het filmen van precisielandingen. Ze bevonden zich aan de rand van een droge meerbedding. Een vliegende schotel vloog recht over de cameraploeg heen, zette drie landingspoten uit en landde op de droge bodem van het meer. De cameramensen namen hun camera’s op en liepen op de ufo af. Meteen steeg hij op, trok het landingsgestel in en vloog op zeer hoge snelheid weg en verdween. Terwijl Cooper alle voorschriften doorzocht op zoek naar een nummer in Washington, ontwikkelden de cameramannen de film. Tegen de tijd dat zij daarmee klaar waren had Cooper inmiddels met steeds hogere en hogere officieren gesproken. Uiteindelijk vertelde een kolonel hem dat,zodra de film op Cooper’s bureau belandde, hij hem direct in een koeriersenveloppe moest stoppen en beval geen afdrukken ervan te maken. Met een koerier zou hij naar Washington vliegen om de film af te leveren. Cooper had een deel van de film bekeken en het was van goede kwaliteit met close-ups zoals hij ze nooit eerder had gezien.
  Autobiografie Gordon Cooper: Leap of Fait (2000)

  Star Trek ‘Deep Space 9’ is mij in die tijd een beetje ontgaan. Zag af en toe een aflevering (jammer)
  Ik was op internet al aan het zoeken en vond Deep space Nine(Re-Edited) Episode 1 (anders download ik het wel)
  Jochem (haha) een hele dag met mij? Ik voel me gevleid, doe toch maar even niet 😉

  Er was een tijd terug een mini serie over Kennedy bij de publieke omroep. Daar kwam het onderwerp langs (heb niet alles kunnen volgen)

  • rudiev zegt

   Ik vind de vergelijking met mieren juist niet goed door het verschil dat wij een intelligentie hebben waarmee te begrijpen is wat aliens bedoelen. Dit natuurlijk nadat de taalbarriere gebroken is. De mieren zullen ons nooit en te nimmer kunnen begrijpen.

   Ook het argument dat een radarinstallatie met de besturing van ufo’s interfereert lijkt me erg ver gezocht. Onze vliegtuigen storten daardoor ook niet neer.
   Ook dat in de jaren 1950 veel vliegtuigen neerstortte omdat ons een ‘lesje’ geleerd zou worden lijkt me ver gezocht. Ik vermoed dat het een tijd was waarin vliegtuigen meer gemeengoed werden en deze een ontwikkeling doormaakte. En als ik aircrash investigation mag geloven waren er in de begintijden nog veel problemen en fouten met vlietuigen en waren er ook aanzienlijk minder veiligheidsystemen. Juist door de vele crashes kwamen er vele verbeteringen. Ter vergelijking, toen ik klein was stortte er zo nu en dan eens een vliegtuig neer, vandaag de dag gebeurt dat eigenlijk nooit meer en is vliegen wellicht een van de veiligste manieren van transport.
   Maar dit is mijn persoonlijk mening.

   Verder geloof ik niet dat wij het enige leven zijn in het universum. Uit sommige geschriften en afbeeldingen zouden we in het verleden zelfs ook al bezocht zijn door buitenaardse. Ik wil ook best geloven dat er buitenaardse intelligentie op aarde is geweest, alleen blijf ik toch nog zeer sceptisch over alle waarnemingen. Ergens ben ik dan toch van ‘eerst zien, dan geloven’. 🙂

   I want to believe… maar wil het toch eerst met eigen ogen zien!

   • Avatar foto Monique zegt

    Zou je denken,Rudie? En eh…hoe kun je nu appels met peren vergelijken?
    Citaat: Onze vliegtuigen storten daardoor ook niet neer.
    – Dus dan moeten die van hun dat ook niet doen?

    Over die neerstortende vliegtuigen, dat was mijn eigen mening (lesje) Het is speculatief.
    Op 29 juli 1952 komt de San Francisco Examiner met het bericht: De Air Force liet vandaag weten dat straaljagerpiloten over het hele land vierentwintig uur per dag standby zijn tegen ‘vliegende schotels’, met orders om ze ‘neer te halen’als die weigeren te landen. Deze order werd gegeven omdat al tijdenlang overal in de VS straaljagers neerstortten.

    Eerst zien dan geloven is het beste bewijs voor jezelf. Daar ben ik het helemaal mee eens 😉

    • rudiev zegt

     Monique, het lijkt me wel heel erg naïef, maar dat is mijn mening, om te denken dat een technologisch hoger ruimteschip een hele reis door het universum naar onze planeet zou kunnen maken en dan door elektromagnetische straling van een primitieve radar onbestuurbaar raakt. 🙂

     • Avatar foto Monique zegt

      Naïef van meneer[verwijderd] dan toch? 🙁 Meneer [verwijderd] schreef die brief op 20 maart 1950.
      Jouw mening is dus dat een hoog technologisch ruimteschip niet beïnvloed kan worden door elektromagnetische straling van een primitieve radar. Zou kunnen, maar of dat nou een garantie is, weet ik niet. Wat het probleem ook was, zij crashten.
      Wie weet was er storing op hun communicatielenzen? Dan kan een navigatiefout met die snelheden fataal zijn. Het risico om (met storing) ver buiten de atmosfeer te crashen is een stuk kleiner 😛

     • rudiev zegt

      Ik denk dat het naïef van de betrokken amerikanen is om te denken dat hun radarinstallatie interfereert met de besturing van een buitenaards ruimteschip ja. Dit lijkt mij ook eerder een uit de lucht gegrepen verklaring voor het feit dat ze gewoon niet weten waarom het neergestort is, als er überhaupt iets buitenaards is neergestort natuurlijk 🙂
      Tevens is het ook een antwoord op de vraag die je stelde:
      [quote=monique]
      Citaat: Onze vliegtuigen storten daardoor ook niet neer.
      – Dus dan moeten die van hun dat ook niet doen?
      [/quote]
      Dat klopt, als onze vluigtuigen er niet door neerstorten lijkt het mij naïef om te denken dat een buitenaards ruimteschip, wat technologisch veel verder is, wel neer zou storten door een radarinstallatie. Maar dit is mijn mening, iedereen vrij om anders te denken 🙂

      Als je de technologie heb om met een ruimteschip naar andere planeten te gaan lijkt het me dat je je ruimteschip ook kan afschermen tegen allerlei soorten straling.
      Om maar wat te noemen, wij hebben zelf ook al stealth technologie om radar af te kaatsen. Dit kan door gebruik te maken van bepaalde hoeken en coatings. Ook zijn we al bezig met metamaterialen die elektromagnetische straling kan manipuleren. Ik vermoed niet dat aliens en hun technologie nog vatbaar zouden zijn voor een radar 🙂

     • Avatar foto Monique zegt

      Quote Rudie: ‘Om maar wat te noemen, wij hebben zelf ook al stealth technologie om radar af te kaatsen. Dit kan door gebruik te maken van bepaalde hoeken en coatings. Ook zijn we al bezig met metamaterialen die elektromagnetische straling kan manipuleren. Ik vermoed niet dat aliens en hun technologie nog vatbaar zouden zijn voor een radar.’

      Wat zijn ‘wij’ goed hè? Jammer dat die Chinese Maanlander Yutu het niet meer doet. Maar dat had meer met kou te maken.

      Ruud, in de Astrocorner heb ik een UFO filmpje geplaatst 😀
      Coen Vermeeren bekijkt UFO gefilmd door Maassluizer

     • rudiev zegt

      Hihi.. ik heb niet gezegt dat onze technologie feilloos was 😛 En zo goed is onze technologie nog niet, we staan nog maar in de kinderschoenen wat dat betreft.

      Ja dat filmpje heb ik gisteren op tv gezien..Het blijft een interessant filmpje van wat het precies is. Zoals vele filmpjes.
      Zelfde als wat er bijvoorbeeld was in 1989 boven belgiè waar zelfs twee navo F16´s achterna hebben gezeten. Het blijft vreemd allemaal 🙂

 4. Jochem+Peeters zegt

  Er zit ook nog een verschil tussen technologie en technologie. Waar de mensheid op oorlogsgebied de laatste 100 jaar voor een groot gedeelte heeft geïnvesteerd, kan een verder ontwikkeld volk dit hebben verwaarloosd vanwege het feit, dat ze het niet nodig hadden. Zie bijvoorbeeld bij de jacht, mocht morgen om wat voor reden geen voedsel meer komen uit de supermarkt, dan heeft een groot deel van de bevolking een probleem, want hoe vang je bijvoorbeeld een fazant…

  De mensheid snapt nog helemaal niks van het heelal, ze kennen hun eigen zonnestelsel amper, tot Saturnus is veel bekend, maar wat er verder allemaal is, is nog een raadsel. We weten dat er nog 2 planeten draaien, de kuipergordel en de wolk van Oord, maar dan heb je het wel zo een beetje gehad.

  Met New Horizons kan er straks weer een puzzelstukje gelegd worden, van de hele grote puzzel, maar we zijn nog maar net begonnen.

Speak Your Mind

*