25 februari 2024

Bekijk schitterende panorama van Mars

Mars Panorama – Curiosity rover: Martian solar day 647 is Out of this WorldKijk, hier wat ik nou vrolijk van. De artiest Andrew Bodrov heeft een schitterend (en zoombaar!) panorama gemaakt, aan de hand van foto’s die op 1 mei 2014 (sol 647) gemaakt zijn door de Curiosity-rover. Het mozaiek bevat 134 opnames en is zo’n 30.000 pixels breed. Oh, Bodrov heeft meer panorama’s van Mars gemaakt, die je hier kunt bekijken. Oh, en mocht je het gemist hebben: Curiosity heeft pas geleden een heuse selfie van zichzelf gemaakt!

Credit: NASA

Share

Comments

  1. Bekkeneel zegt

    GE-WEL-DIG wat een adembenemende nachthemel!
    Onwerkelijk en toch bijna identiek als de aardse nachthemel – helaas alleen zichtbaar zonder lichtvervuiling

  2. Als je de foto bekijkt zou je er zo een bouwploeg heen sturen om huizen te bouwen:)

Speak Your Mind

*