4 december 2023

Op ontdekkingsreis met Diederik Jekel en Ionica Smeets

wvdw-bannerlogo

Tijdens het eerste weekend van oktober vindt het Weekend van de Wetenschap plaats. Meer dan 150 locaties door heel Nederland openen dat weekend hun normaal gesloten deuren voor een kijkje in de keuken. Wetenschapsjournalisten Diederik Jekel en Ionica Smeets zijn als ambassadeurs op 4&5 oktober aanwezig op verschillende locaties door heel Nederland waar de bezoekers hen tijdens hun ontdekkingsreis in de wereld van wetenschap en technologie kunnen ontmoeten. Dit jaar doen onder andere het Rijksmuseum, Science Center NEMO, Apenheul, Omniversum, Beeld en Geluid, ESA/ESTEC en Waternet mee. Voor jong en oud zijn er op de locaties verschillende exclusieve activiteiten georganiseerd zoals experimenten, voorstellingen, lezingen, open dagen en tentoonstellingen. Op de website www.hetweekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van de meer dan 150 deelnemende organisaties en activiteiten opgenomen.

Diederik Jekel
Diederik_JekelDiederik behaalde zijn master in vastestoffysica in 2010 en is snel daarna wetenschapsjournalist geworden. Hij komt regelmatig bij De Wereld Draait Door, presenteert het programma De Kennis van Nu en komt vaak langs bij diverse kinder- en volwassenprogramma’s. Daarnaast heeft hij net zijn tweede boek uitgebracht: Alfa voor B

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: