22 september 2018

Voyager 1 hoort de zon “zingen”

Voyager 1

Zelfs vanuit de interstellaire ruimte kan de onvermoeibare Voyager 1 nog steeds luisteren naar activiteit van de zon. Zodra onze moederster een actieve fase heeft, veroorzaakt dat “rimpels” in het interstellaire medium, die “gehoord” kunnen worden door de iconische NASA-ruimtesonde, die al sinds 1977 op reis is.

In totaal heeft Voyager 1 drie keer de zon gehoord en dat vormt een bevestiging voor het feit dat Voyager 1 inderdaad het zonnestelsel heeft verlaten. Normaal gesproken is de interstellaire ruimte een kalm wateroppervlak, maar als de zon een energieflits uitstoot, dan wordt een schokgolf gecre

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.