14 juli 2024

H alpha (656,3 nanometer), here I come!!!

Gemodificeerde Canon 1000D

Gemodificeerde Canon 1000D

Eindelijk….eindelijk….eindelijk……..heb ik het toch gedaan!! Het zal U, waarde lezereressen en lezers, waarschijnlijk niet echt verbazen als ik, uw zwaar astro-verslaafde en tevens ook ietwat neurotische nedrige astroblogs-scribent, hier ga bekennen dat ik

Share
Over Jan Brandt

Comments

  1. Jan, bedankt voor je blog over het modificeren van je Canon DSLR. Ik vind wel dat je een wel erg summiere beschrijving ervan geeft, graag de volgende keer toch iets uitgebreider graag. 😉 En nou wachten op de eerste resultaten. Misschien leuk om een object te fotograferen dat je eerst zonder modificatie hebt gefotografeerd, zodat we de vergelijking voor-na modificatie kunnen maken.

  2. Jan Brandt zegt

    Arieee…Ik heb onlangs nog een cursus “kort en bondig schrijven” gevolgd, vandaar..ha..ha..!!
    Wat die eerste gemodificeerde resultaten betreft vergeleken met een recentelijk genomen niet gemodificeerd plaatje vrees ik dat daarvan pas in de winter echt goed vergelijkingsmateriaal kan laten zien….Heb hoge verwachtingen als het gaat om de Paardekopnevel……….die heb ik namelijk vorige winter op de (teleurstellende) korrel genomen…enne..toen heb ik besloten om die emissie-nevels voorlopig maar even links te laten liggen!!

Speak Your Mind

*