26 januari 2021

Cygnuscapsule Janice Voss succesvol gekoppeld aan ISS

ISS_janiceVoss

Het ruimtevrachtschip Cygnus van Orbital Sciences Corp. – getooid met de naam ‘Janice Voss’, genoemd naar de NASA-astronaute, die vijf shuttlevluchten meemaakte en die op 6 februari 2012 overleed – is vanmiddag succesvol vastgekoppeld aan het internationale ruimtestation ISS. De zondag met de Antares raket gelanceerde capsule werd om 12.36 uur Nederlandse tijd vastgegrepen met de 17 meter lange Canadarm2 door commandant Steve Swanson, geassisteerd door de Duitse astronaut Alexander Gerst. Om 14.53 uur volgde de koppeling van de met 1657 kg volgestouwde capsule aan de Harmony module, terwijl het ISS zo’n 400 km boven het noorden van Libi

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.