17 juni 2024

Ook jij kan bijdragen aan de zoektocht naar leven op Mars

Credit; ExploreMars


Wie zegt dat het zoeken naar leven op Mars ontzettend duur moet zijn? De non-profit organisatie Explore Mars heeft een IndieGoGo (soort Kickstarter) campagne opgestart voor het bouwen van een Marslander (ExoLance), die in de bodem van de Rode Planeet zou moeten speuren naar leven. De eerste fase zal bestaan uit het aantrekken van voldoende fondsen om een prototype te bouwen, binnen 12 tot 14 maanden na het einde van de fundraising.

Volgens Explore Mars zal gebruik gemaakt worden van een techniek uit het leger. Het is de bedoeling dat de lander een aantal kleine, lichtgewicht bodemsondes in de grond zal “schieten”, die via een radioverbinding kunnen communiceren met een (bestaande) sonde in een omloopbaan. Hierbij zal zo’n twee meter onder het oppervlak gezocht kunnen worden naar signalen van leven.

ExoLance combineert de experimenten van zowel de Vikinglanders als Curiosity met militaire wapentechnologie die bedoeld is om door bunkers heen te dringen. Het project denkt zo’n 250.000 dollar nodig te hebben, maar er zijn ook speciale milestones tot 1 miljoen dollar beschikbaar. Als je zelf wilt bijdragen, klik dan hier.

Bron: Universe Today

Share

Comments

  1. Met een emmertje en een schepje… 🙂

Speak Your Mind

*