18 maart 2019

IC 5070, klinkt een beetje saai maar is “ie”niet…..

IC 5070, de Pelikaannevel in het sterrenbeeld Zwaan

IC 5070, de Pelikaannevel in het sterrenbeeld Zwaan

IC 5070 saai??? Heftig Integendeel zelfs!! Nee,

Reacties

 1. http://Jurgen%20Kobierczynski zegt

  Mooi resultaat voor 30 minuten belichting, ik weet dat mijn eerste foto met de DSLR van deze nevel vol met kleurfouten zat. De guiding ziet er goed uit, doe je dat nog altijd manueel? En voor de flatfield, laat je de camera zitten?

  Ik heb deze nevel, die nog mijn eerste was die ik met mijn CCD had getrokken, onlangs nog eens getrokken. Ik ben de laatste tijd aan het worstelen geweest om de ‘flexure’ van mijn telescoop setup uit te bannen. Van alles en nog wat vervangen: de plastieken blokjes van mijn guidescoop mount vervangen door aluminium, mijn diagonaal die gebruikte voor de benodigde brandpuntsverlenging voor de Synguider guidecamera vervangen door een opschroefbare buis, de 2 barlows door een APO barlow van 5x. Dit hielp niet. Ik heb toen enkele testen met een lasercolli gedaan, toen ik zag dat de problemen bij de spiegelophanging zit had ik een langere zwaluwstaart ophanging op mijn side-by-side mountplaat geplaatst om de afbuiging door het gewicht zoveel mogelijk tegen te gaan. Hiervoor met een 3D printer een spacer uitgeprint die tussen mijn losmandy zwaluwstaart en de side-by-side mountplaat komt om ruimte te maken voor een schroef die in de weg zit. Daarna nog enkele weken moeten wachten op goed weer, voordat ik het kon testen met een opname, toevallig de Pelikaan nevel zoals jij.

  Het heeft allemaal niet geholpen: ik blijf met een flex zitten van een halve boogseconde per minuut zitten! Beuuuhhh!!!
  It’s a mad, mad world!!!

  Hier de foto van de nevel: https://www.flickr.com/photos/jurgenk2/14728342044/

  Hier de lol die ik had met de flexure en de 3D printer:
  https://www.flickr.com/photos/jurgenk2/14288947489
  https://www.flickr.com/photos/jurgenk2/14472207941
  https://www.flickr.com/photos/jurgenk2/14289134287
  https://www.flickr.com/photos/jurgenk2/14360742056

 2. Mooie foto hoor Jan, compliment. Zou op Grandchamps nog veel mooier zijn geworden. 😉 Even plagen.

 3. http://Jan%20Brandt zegt

  Maarre mijn beste Jurgen…..toch effe voor de goede orde…..eh…..voor die Retestrakke Pelikaanfoto van jou zou ik dingen durven/willen doen waarvoor ze mij dan zelfs op” Guantanamo bay” niet zouden willen/durven huisvesten/opsluiten, hoor!!!
  Ofwel……jemig de pemig………ben jij niet net effe een tikkie TE kritsch richting jezelf?? Nou ja…weest toch vooral getroost met het feit dat de meeste astrofotografen “ondankbare honden” zijn…hihi…als het gaat om het beoordelen van de kwaliteit van het eigen werk en eigen apparatuur!!! En dat leidt dan…hoera..hoera….uiteindelijk weer tot nog nog nog betere “mindblowing astro-shots”…oh yeah!!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: