3 juni 2023

Hoe lang overleef je in de ruimte zonder ruimtepak? – deel II


Zes jaar geleden heb ik al eens aandacht besteed aan de uiterst boeiende vraag: hoe lang overleef je in de ruimte zonder ruimtepak? Klinkt nogal vergezocht, maar in de ruimte weet je maar nooit – vorig jaar bijvoorbeeld verdronk astronaut Luca Parmitano bijna in de ruimte. In onderstaande video gaat Adam Frank in op de vraag wat er allemaal gebeurt als je onverwachts zonder pak in de ruimte terecht zou komen. Hoe lang blijf je in leven en wat gebeurt er allemaal met je lichaam? Kijk en huiver.

Benieuwd hoe lang jij het uit zou houden in de ruimte? Bekijk dan de hoe-lang-kan-ik-in-de-ruimte-overleven-calculator waarmee je de tijd kan uitrekenen die je in de ruimte kan overleven. Het hangt af van je leeftijd, gewicht en gezondheidstoestand hoe lang je het daarboven uithoudt. Bron: It”s Okay to be Smart.

Share

Comments

 1. verbazend eigenlijk dat als je binnen de minuut gered wordt, je het eventueel nog kan overleven! had ik nooit gedacht.

 2. Ja klopt, al denk ik wel dat je lichaam een enorme klap heeft gehad en ik niet weet of je daarna gewoon kunt functioneren.

 3. naamisnick zegt

  dan was een meid, van pak ‘r beet zo’n 100 jaar geleden toch al, beter voorbereid.

  die zaten zo in hun baleinen-corsetten vastgesnoerd, dat hun borsten de enigen waren die nog zwellen konden .
  er daar had toen niemand moeite mee.

 4. En daar sta je dan… net uit je spaceshuttle zonder je regenjasje… 🙁 ( slik )

  Gevalletje caissonziekte lijkt mij !
  Als je bij je hoofd bent, moet je volgens mij blijven uitademen, dan kan de druk weg uit je longen/lichaam. Misschien dat je dat nog best een minuut uithoudt.
  ( Heb ik dat niet eens in een duik-scene in een Bond-film gezien? )

  Groet, Paul

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: