26 september 2018

Stuur ook een boodschap naar de Rode Planeet met ‘Beam me to Mars’

mars

Op 28 november 2014 is het precies vijftig jaar geleden dat de Mariner 4 werd gelanceerd, de NASA sonde die de eerste succesvolle missie naar Mars uitvoerde. Het leverde ons de eerste foto’s van dichtbij op van Mars en een indicatie van de stralingsgordels om Mars, die slechts 0,1% van die van de aarde waren. Om dat feit te herdenken heeft de internationale ruimteorganisatie Uwingu een initiatief genomen om iedereen uit te nodigen een boodschap naar Mars te sturen, het Beam me to Mars project. Het is een geldinzamelingsactie, dus om mee te doen moet je wel geld inleggen en dat kan in vier categorie

Reacties

 1. Ik heb zo juist de website bekeken. Kan eerlijk vertellen dat er echte parels van tekstberichten tussen zitten.Je krijgt bijna..ja.. bijna tranen van in je ogen zo mooi plastisch geschreven zijn ze wel.

  Hieronder zijn er 3 weergegeven die echt de moeite waard zijn om te belezen en te delen voor jullie. Bienvenue!

  ———————————————————————————

  You’re the mars and we’re your stars. And we’re here for you as you fade into the dark.

  ———————————————————————————

  Hey brother Mars – Earth here – Are you alive? If so, we want to get to know you and compare notes. If not, then well, you will be. Because we are. And you know how life is – irrepressible. We’re on our way!

  ———————————————————————————

  Mars! Are you ready for us? Hopefully when it is time to visit you, mankind will have learned from previous experiences. I wish that we will have a perfect start to a beautiful cooperation. Yours truly,

  ———————————————————————————

  Concreet samenvattend:

  >> ‘The sky calls to us…’ – Carl Sagan ï„Ž

  Over and out.

 2. ofwel…To Mars or not to Mars, that’s the question!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.