22 februari 2024

Lucky shot van de zon

IMG_1182IMG_1269-3bKort na de zonsopkomst die we hebben waargenomen vanaf de berg De Lure, onze expeditie waar Arie al over schreef, kwamen we in overgierende wolkenflarden terecht. De mistflarden vormden af en toe een natuurlijke zonnefilter. Door de zoeker van mijn camera die was voorzien van een 300mm telelens zag ik dat ik er zonnevlekken te zien waren. Ik wachtte op het juiste moment waarop de zon precies voldoende verduisterd werd en klik, zo vanuit het handje had ik een leuk plaatje dacht ik.

Pas

Share

Comments

 1. Martin Schoenmaker zegt

  Dit zou een APOD kunnen zijn! Wow! Ik zou zeggen, submit hem. Zie http://www.star.ucl.ac.uk/~apod/apod/lib/about_apod.html voor instructies.

 2. Avatar foto Enceladus zegt

  Schitterend! Gefeliciteerd.

  groet,
  Gert (Enceladus)

 3. Schitterende foto Paul! En wat een toevalstreffer eigenlijk: dat je zonder zonnefilter die zonnevlekken hebt kunnen fotograferen, dankzij de voorbij trekkende wolken en dan als kers op het toetje dat het vliegtuig precies door het midden voor de zon langs vloog. Dit moet minstens een foto in Zenit opleveren en – wat Martin zegt – wellicht een APOD vermelding.

 4. Avatar foto Enceladus zegt

  Op groot formaat laten afdrukken op plexiglas met een dekkende witte laag aan de achterkant en dan een gedimd spotje erachter. Dan heb je een absoluut pronkstuk in huis!

  Ik weet wel een adres waar dat kan. Mocht je belangstellig hebben, neem dan even contact op met Arie. Die heeft mijn email-adres en brengt ons dan wel in contact met elkaar.

  groet,
  Gert (Enceladus)

 5. Avatar foto Enceladus zegt

  Hoeveel Mb meet de foto in zijn geheel Paul? Ik kan (als moderator) jouw mailadres zien. Vind je het goed als ik jou even mail?

  groet,
  Gert (Enceladus)

 6. Ja mail ‘m maar hoor – namens Paul. 🙂

 7. Mooie foto! Jammer van die condensatiestreep anders had je de foto naar niburu kunnen mailen dat je de cigaarvormige ufo waarschijnlijk had gefotografeerd voordat die de zon in zou gaan richting het zwarte gat in de zon om naar een andere zonnestelsel te reizen! 🙂

 8. Quote: “Op groot formaat laten afdrukken op plexiglas met een dekkende witte laag aan de achterkant en dan een gedimd spotje erachter. Dan heb je een absoluut pronkstuk in huis!

  Ik weet wel een adres waar dat kan. Mocht je belangstellig hebben, neem dan even contact op met Arie. Die heeft mijn email-adres en brengt ons dan wel in contact met elkaar.”

  Is het te koop? dan heb ik eventueel ook wel belangstelling,mocht je het willen delen/dupliceren//verkopen.

  🙂

  @rudiev die condensstreep maakt het een wiskundig figuur,een diagram bijna. n streep,een cirkel,een straal,en dat alles met het uiterlijk van packman 🙂

  zal nibubu blij mee zijn!

  • Avatar foto Enceladus zegt

   Joyce,

   Als ik het document van Paul in hoge resolutie heb ontvangen, dan zal ik kijken wat er mogelijk is. Ik ben wel bereid om meerdere exemplaren te maken, maar uitsluitend met Pauls toestemming, want het is zijn foto uiteraard.

   groet,
   Gert (Enceladus)

  • Ik moest ook aan packman denken! 🙂 Mooiste zou dan wel zijn om de foto even te spiegelen.

 9. Dank allemaal!
  Gert, de foto zit in ongecomprimeerd tif-formaat in je mailbox. Het blijft echter een uitsnede van de raw omdat ik op die manier de compositie ‘body’ wil geven.

 10. Paul,jongen,..lang niet gezien!…Weet je nog dat we..

  🙂

  😀

  @Enceladus: Vanzelfsprekend, dat van de mogelijkheden en de toestemming. Een mooie foto is het!

 11. @rudiev .. Packman kan zowel naar links als naar rechts happen. Hier op de foto is ie erg rustig en heeft ie zn mond dicht 😀

  Ik zie de zonnevlekken maar als zn puistjes 😀

  Jammer dat er geen packman emoticon is. Eigenlijk is dat dé eerste emoticons(1980) , ook al had het die naam nog niet, 2 jaar voordat Scot Fahlman deze 🙂 bedacht. , (1982)

  😐 (pacman van voren)

Speak Your Mind

*