21 maart 2019

Onregelmatigheid bij de Galileo-lancering: update

Voorstelling van een Galileo satelliet

Voorstelling van een Galileo satelliet

In het ESA-controlecentrum ESOC in Darmstadt (Duitsland) wordt koortsachtig gewerkt na de onregelmatigheid bij de baaninjectie van de afgelopen vrijdag gelanceerde Galileo-satellieten. Hoewel de satellieten zich niet in de voorziene baan bevinden zijn ze wel goed onder controle nadat ze werden afgescheiden van de bovenste trap van de lanceerraket. Teams op de grond in ESOC konden hun positie in de ruimte bepalen. De vluchtleiders bevestigen, samen met satellietbouwer OHB, dat de twee satellieten goed en normaal werken. Maandagnacht werd met succes een procedure uitgevoerd op de eerste satelliet om de zonnepanelen open te vouwen, die op de beide satellieten nog gedeeltelijk opgevouwen waren. Een gelijkaardige procedure wordt weldra uitgevoerd met de tweede satelliet.

De twee kunstmanen blijven in een veilige configuratie en zijn juist naar de zon gericht, worden correct van energie voorzien en zijn volledig onder controle van het ge

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.