4 oktober 2023

Recensie Moonlite focuser

Wat moet je doen eer je begint met het trekken van astrofoto

Share

Comments

 1. Wat is dat een hele onderneming geweest zeg. Gelukkig maar dat het allemaal uiteindelijk de moeite waard was.Tja stof…om stof op moeilijke plaatsen te verwijderen heb ik een bus met lucht gekocht bij BCC
  (foto) http://i.imgur.com/Lt4n6am.jpg
  Daar zit flinke druk achter en je moet het wel recht houden.
  Om mijn oculairs goed schoon te maken heb ik bij Kruidvat zo’n grote fles lenzenvloeistof voor harde lenzen gekocht (€3 of €4 zoiets) Mijn beeldscherm poets ik er ook mee 😀

 2. Een spuitbus alleen met lucht? Goh, wist niet dat dat bestond.

 3. Paul en Tomas, dank voor jullie waarschuwing. Tot nu toe werkt het perfect. Een korte druk op de knop is voldoende. Een keer hield ik de bus iets te schuin en kwam er inderdaad wat condens vrij 😉

 4. Jan Willem zegt

  Hallo Jurgen,

  dank voor deze recensie. Ook ik wil graag de focuser van mijn Quattro 8CF vervangen, en ik ontdekte recent deze blog.
  Past inderdaad de MoonLite – universal base voor 8inch Newtons naadloos op de Quattro 8CF?
  Of ben je toch nog tegen problemen aangelopen?
  En bevalt de Moonlite focuser nog steeds goed?
  Ik ben benieuwd!

  Bedankt alvast,

  Vriendelijke groeten,

  Jan Willem

 5. Jurgen+Kobierczynski zegt

  Hallo Jan,

  Ja, de universal base voor 8 inch past er naadloos op.
  en de Moonlite bevalt me nog steeds na ongeveer 10 maand gebruik.

  groeten,

  Jurgen

  • Jan+Willem zegt

   Hallo Jurgen,

   dank voor je reactie. Ik heb inmiddels ook de universele basis besteld en zojuist op mijn Quattro geschroefd, en deze past inderdaad naadloos! Maar ik heb dan nog een volgende vraag: ik heb inmiddels ontdekt dat de focusser zelf er in diverse varianten is, namelijk met verschillende lengtes van drawtubes, van 1.5 inch, 1.75 inch en 2 inch.
   Ik wil hem gebruiken voor astrofotografie, dus ik heb denk ik de 1.5 of de 1.75 inch versie nodig.
   Maar ik koop graag natuurlijk de goeie…!
   Mag ik vragen welke jij hebt? En is de lengte die je hebt dan ook goed? (steekt bijvoorbeeld de drawtube niet uit in de OTA buis als je in focus bent?, en heb je voldoende bereik voor visueel gebruik?)
   Alvast dank voor je reactie,
   vriendelijke groet,
   Jan Willem

   • Avatar foto Jurgen Kobierczynski zegt

    Hallo Jan, ik had de 2 inch besteld, met 1:8 + shiftlock
    Met mijn paracorrector heb ik een parafocale ring nodig, met de basis heb je genoeg afstand om geen last te hebben dat de drawtube in de OTA het licht blokkeert. Volledig ingedraaid steekt deze slechts een klein stukje uit in de OTA. En dan heb je nog een adapter bij je basis.
    Groeten.

    Jurgen

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: