26 september 2023

Mijn vakantie in een Timelapse

“My Holiday in a Time Lapse @ Cudno Selo” heb ik deze video genoemd die ik tijdens mijn zomervakantie in Slovenië augustus 2014 jl. gemaakt heb.

Het geeft een beetje weer wat mijn zomervakantie 2014 inhield.  Deels ’s nachts onder de sterrenhemel en deels overdag in een mooie landelijke omgeving tussen de bossen en bergen van Slovenië. Daar heb ik genoten van de rust, natuur en sterrenhemels in een klein dorpje van Slovenië. In dit piepkleine dorpje met ca 13 woningen waarvan 3 kleine 19e-eeuwse boerderijtjes, mochten wij in een van die kleine ouderwetse boerderijtjes verblijven. Geen straatverlichting ’s nachts – ideaal voor sterrenkijken – heb ik mij kunnen uitleven met mijn camera’s. Mijn apparatuur voor deze video was een JVC HD-camera met ingebouwde timelapse functie voor de dagopnames en een Canon 5D mark II resp. Canon 450D digitale fotocamera’s voor de nachtopnames.De video is een afwisseling van wolken en sterren. De muziek is overigens speciaal voor deze timelapse gemaakt door mijn zoon “Condance”, waarvoor hartelijk bedankt Remco.

My Holiday in a Timelapse 2014 @ Cudno Celo from Jan Heuser on Vimeo.

PS: vergeet niet de HD knop aan te zetten en fullscreen te bekijken 🙂

Share

Comments

 1. Avatar foto Olaf van Kooten zegt

  Mooi! En lekker muziekje 😀

 2. Schitterend gemaakt Jan, complimenten hoor. Ik zie dat je goed gebruik hebt gemaakt van de rails om bewegende beelden te krijgen en dan niet alleen horizontale beweging, maar ook diagonale beweging. Echt goed gemaakt. En wat Olaf zegt: lekkere muziek, talentje hoor die zoon van jou. 🙂

 3. Van het begin tot het eind heb ik genoten van dit filmpje. Wat ontzettend mooi om die sterrenhemel zo voorbij te zien schuiven.
  Muziek van Lindsey Stirling – Stars Align zou hier heel goed bijpassen (voor de sfeer)
  https://www.youtube.com/watch?v=55_bV4ORRFM
  Top gedaan hoor, Jan 😉

 4. Mijn complimenten. Ik keek met een open mond naar uw uitmuntende video opname. Chapeau!!
  Dit is echt oogstrelend, zo mooi dat het is. De nachtelijke hemel en de vallende sterren met die stofwolk erin.
  Heeft veel tijd-/ energie in gezeten denk ik zo…

 5. Avatar foto Paul Bakker zegt

  Schitterend gemaakt!!
  Tijdens de Astrovacance in Grandchamp heb ik een paar duizend foto’s gemaakt waar ik ook een timelapse van heb gemaakt:
  https://dl.dropboxusercontent.com/u/13371576/NightSkies-GC-2014-2.wmv
  Niet zo dynamische als het filmpje van Jan, maar ook een mooie herinnering.

 6. Jan Heuser zegt

  Dank jullie wel voor de leuke reacties.

  En Paul, ziet er ook geweldig uit!
  Hoe meer time lapse video’s, hoe leuker.

 7. Jan Brandt zegt

  “And the Oscar goes to……Jan Heuser from the Netherlands!!!!!”
  Ofwel….helemaal gestoord geweldig, mijn waarde naam, klas en hobby-genoot!!
  Eh…..dit “fillumpie” gaat toch zeker wel mee naar de aankomende astrofotografie-dag???

 8. Ik vind hem zelf ook geslaagd en laat hem graag zien aan iedereen die dat zien wilt. 😉 Zal hem t.z.t. meenemen…

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: