28 september 2023

Raad eens waarmee deze maanfoto’s zijn gemaakt

maan1

Gisteravond heb ik vanuit mijn tuin enkele foto’s van de maan gemaakt, die op dat moment voor zo’n 86% was verlicht en daarom behoorlijk helder was. Je zou ’t misschien niet denken, maar de foto’s zijn gemaakt met een mobiele smartphonecamera! Het is de Samsung Galaxy K Zoom, die een 20,7 megapixel camera aan boord heeft, waarmee optisch tien keer kan worden ingezoomd. De camera app heeft de mogelijkheid om allerlei instellingen met de hand te bedienen en dat is voor dit soort foto’s wel nodig. Om trillen te voorkomen heb ik de camera op een statief geplaatst

Share

Comments

  1. Co van Driel zegt

    Mooie foto’s van de bijna-supermaan. Ik hoop de maan morgenavond laat te zien.

  2. Die foto’s zijn echt goed gelukt zeg.

  3. Dank jullie wel. Ik heb zojuist een blog geschreven over zonnevlekken, die door mij met die mobiele smarphone gemaakt zijn. Leuk ding! 🙂

  4. Leuk gedaan van die zonnevlekken – met simpele middelen- succes verder .

  5. En heb je de foto gezien en er een foto van gemaakt??? Ik ben namelijk op zoek naar een foto met een gekleurde toch erom. Ik zoek die foto omdat een man van 84 waar ik werk, er samen met zijn dochter naar heeft gekeken. Alle bij vanuit hun eigen huis. Ze is de morgen erna overleden, heel plotseling. En ik wil heel graag die laatste herinnering aan hem geven. Kun jij me helpen?

    Groetjes daisy

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: