24 september 2018

Wanneer zal Betelgeuze ontploffen?

betelgeuze art Artistieke impressie van hoe Betelgeuze er van dichtbij uit zou zien. Je ziet goed dat rode superreuzen zoals Betelgeuze voortdurend zo instabiel zijn als de verdediging van het Nederlands elftal in de interland tegen Tsjechi

Reacties

 1. Hans Schreuder zegt:

  Zomaar even: in een amerikaanse publicatie zag ik de naam van deze ster eens gespeld als “beetlejuice”. Het duurde even voor ik het begreep.

 2. In principe zou Betelgeuse al een supernova kunnen zijn, als je bedenkt dat het licht er circa 6 tot 800 jaar over doet om de aarde te bereiken. Ook zijn er wetenschappers die niet helemaal zeker zijn of het voor onze aarde geen negatieve gevolgen kan hebben. Astronomisch gezien is 700 lichtjaar bij ons om de hoek !

  Een mooi en duidelijk geschreven stuk van jou, mijn compliment.

  Gr.

  Jakob

 3. Wie weet het zegt:

  Ik zal het graag willen zien
  Want supernova’s zie je niet elke dag!!

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.