26 februari 2024

Kan de Drake vergelijking nog mooier worden weergegeven?

Credits: Daniëlle Futselaar/SETI.org.

Over de Drake vergelijking hebben we het hier op de Astroblogs vaker gehad, de door Frank Drake in 1961 bedachte vergelijking waarmee volgens hem uit te rekenen valt hoeveel intelligente beschavingen er in de Melkweg zijn. Een half jaartje terug was de Centennial hoogleraar aan de Universiteit van Texas in Austin, Neal Evans, nog in Nederland om over de Drake vergelijking te spreken. In talloze blogs heb ik de Drake vergelijking gevisualiseerd. Maar zo mooi als de Nederlandse illustrator Daniëlle Futselaar ‘m heeft weergegeven heb ik ‘m nog nooit gezien. Hierboven staat ‘ie, dubbelklikken om ‘m te vergroten. Ze heeft ‘m gemaakt – nee beter is ‘gecreëerd’- in opdracht van het SETI Instituut en wel in het kader van de SETI-JAM, ‘the next great adventure in science-based gaming‘, die van 17 t/m 19 oktober a.s. gaat plaatsvinden.

Share

Comments

  1. Peter+Zwart zegt

Speak Your Mind

*