3 december 2023

Philae zal gaan landen op de “kop” van de komeet

philae landing site

De kogel is door de kerk: wetenschapper hebben de landingslocatie gekozen voor de Philae-lander, die momenteel nog bevestigd is aan de Rosetta-ruimtesonde. Dit zal de eerste zachte landing zijn aan het oppervlak van een komeet, in dit geval 67P/Churyumov-Gerasimenko.

Nadat wetenschappers meerdere mogelijke landingslocaties hadden bepaald, bleek tijdens een bijeenkomst dat unaniem gekozen werd voor Locatie J, die zich bevind aan de “kop” van de komeet. Locatie J is om meerdere redenen de beste optie. Ten eerste bevindt het zich redelijk vlakbij plaatsen met kometaire activiteit, terwijl de locatie zelf relatief veilig is. Toch zal de landing spannend zijn, aangezien ook Locatie J niet perfect vlak is – de sonde zou dus verkeerd terecht kunnen komen, bijvoorbeeld hartstikke scheef en da’s niet de bedoeling. Maar Locatie J is degene die van alle opties het meest vlak is, bovendien bevindt zich slechts 500 meter verderop een gebied met diepe putten, waaruit

Share

Comments

  1. Ik stink

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: