20 september 2018

Positron-overschot wellicht gevolg van ‘iets anders’ dan pulsars of donkere materie

AMS02

De AMS-02 detector, verbonden aan het ISS

Instrumenten zijn al jaren bezig om in de kosmische straling waarnemingen te doen aan een gedeelte ervan, dat bestaat uit elektronen en hun antideeltjes, de positronen. Waarnemingen met de Pamela-satelliet en Fermi-satelliet hebben eerder al laten zien dat er een gering overschot of ‘exces’ is van positronen boven het verwachtte aantal positronen in de kosmische straling op grond van theoretische modellen. Dat overschot zou kunnen duiden op annihilatie van donkere materie als bron van de elektronen en positronen, maar het zou net zo goed ook kunnen ontstaan door een pulsar nabij het centrum van de Melkweg. Op het internationale ruimtestation ISS is sinds mei 2011 de

Reacties

 1. Quote : “…elektronen en hun negatieve partners, de positronen.”

  Waar komt die ‘rare’ formulering vandaar. Arie?
  Niet uit de bron in elk geval, die heeft het over:
  “the antimatter counterparts of electrons, with the same mass but opposite charge. ”

  …en die ‘tegengestelde lading’ is hier (volgens afspraak) dus positief (!)

  🙂 Groet, Paul

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.