3 juni 2023

Thunderbirds are go again!

Credit: Rex/Gerry Anderson.

Goed nieuws voor de fans van de familie Tracy en hun International Rescue: er komt een nieuwe serie van de Thunderbirds aan, de Britse science fiction serie uit de jaren zestig, die door Gerry Anderson en zijn vrouw Sylvia werd gemaakt. Volgend jaar is het precies vijftig jaar geleden dat de serie begon en dat leverde ons 32 prachtige afleveringen van ongeveer 50 minuten en twee films (Thunderbirds Are Go en Thunderbird 6) op. In de nieuwe serie krijgen we geen poppen aan touwtjes te zien, maar een ‘mix of cutting-edge CGI animation and live action miniature sets’, gemaakt door de studio’s die ook verantwoordelijk zijn voor Lord of the Rings en Avatar. De Britse omroep ITV denkt dat de serie lente 2015 op de televisie te zien zal zijn. FAB! 😀 Voor de ‘jonkies’ onder de lezers van de Astroblogs, die nog nooit van de Thunderbirds gehoord hebben, is hieronder een korte intro tot de activiteiten van deze helden te zien:

Bron: Independent.

Share

Comments

 1. Avatar foto Enceladus zegt

  Destijds was Lady Penople’s auto al een hot item als model en als je ‘m nog hebt, heb je nu echt een waardevol pronkstuk: http://www.toymart.com/Dinky-100-Lady-Penelope-FAB-1/1558

  🙂

  groet,
  Gert (die ‘m helaas niet heeft)

  • Ik was dol op die groene nummer 2 met uitspringbare pootjes. Ik wist niet dat ze van Dinky toys waren. Ik schrok me rot van het bedrag in die link.

   Lady Penelope’s stem werd door Sylvia Anderson ingesproken (zijn vrouw)
   Ze is wat jaartjes ouder, maar de stem nog steeds herkenbaar.

 2. Thunderbird 2 is mijn favoriet.
  Nummer 3 is ook wel mooi, en was later nog te zien als ‘Liberator’ in ‘Blake’s 7′ 😀

  Groet, Paul

 3. Michel Beekveld zegt

  FAB!

  Mies.

 4. GOED NIEUWS!! hoop dat ik nu wel mag opblijven om THE THUNDERBIRDS te zien 🙂
  Het was toen voor mij ONBEGRIJPELIJK dat de serie pas om half negen ’s avonds begon,
  terwijl ik van m,n ouders om acht uur naar bed moest 🙁
  Later heb ik de schade een beetje in kunnen halen tijdens de testuitzendingen
  voor de kleurentelevisie in, ik meen, 1968.
  Was toen wel zonder ondertiteling, maar dat mocht hem de pret niet drukken.
  Uren heb ik toen doorgebracht voor de etalageruiten van radiozaak ELMURA in Gorinchem 🙂

  • Ik heb ze toen wel gezien, kan ik mij vaag herinneren (ik ben van ’61). Maar ik heb de gehele serie pas goed kunnen zien tijdens de twee internationale astronomiekampen in 1979 en 1981 van de IAYC in Havelte, Drenthe. Hoofdleider van dat kamp was de sterrenkundige Theo de Klerk en die had alle afleveringen op video (of betamax, geen idee meer). We hebben toen avond aan avond Thunderbirds in een klein kamertje bekeken, heerlijk!

   • Avatar foto Enceladus zegt

    Dan zijn we bijna even jong Arie. 😉

    Ik herinner me dat ik het af en toe zag. Vermoedelijk waren dat dan herhalingen overdag.
    Een neefje had die fraaie roze auto. En van Lego bouwden we het eiland met de lanceerinstallatie en de ruimteschepen na. Those were the days!

    groet,
    Gert (Enceladus)

 5. Jan Brandt zegt

  Zucht…..heb (ben van het glorieuze mensenjaar 1961!!) jarenlang de meest heftig hormonaal aangestuurde dromen gehad van zowel de auto als van haar ozo smakelijke eigenaresse, Lady Penelope,….diepe zucht….Daar was zeker geen International Rescue tegen opgewassen..hihi!!!
  Eerst waren er de Thunderbirds……kort daarop Startrek (the orginal series)…..Oh ja….en dan was er in real life ook nog “iets” genaamd Apollo…..Eh….hoezo “zeer vruchtbare tijden” voor een knallend ontluikende interesse/verslaving voor alles wat met sterrenkunde en ruimtevaart te maken heeft!!

 6. Jan Brandt zegt

  oh ja…nog een diepe zucht…..die tune….nog steeds “brok in je keel”-spul!!!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: