16 juli 2024

Studenten MIT kraken plan Mars One

mars

In een 35 pagina’s tellend rapport dat opgesteld is door studenten van het beroemde Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de VS wordt het plan van Mars One om in 2024 vier astronauten enkele reis naar Mars te sturen afgekraakt. In het rapport, dat vorige week werd gepresenteerd op het International Astronautical Congress (IAC2014) in Toronto en dat mede gefinancierd werd door de NASA, komen

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Tja, het feit dat NASA dit onderzoek mede gefinancierd heeft, maakt dat ik er toch anders tegen aan kijk: NASA ziet Mars One ongetwijfeld als concurrent. Je kunt je dus afvragen hoe objectief de onderzoeksresultaten eigenlijk zijn.

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. He He , eindelijk wijsheid in realiteit,

  Als ik een suggestie mag doen? stuur eerst daar veel meteoren op af, waar veel ijzer in zit, daarna beginnen met het sturen van ijs meteorieten, dan zal in ieder geval meer zwaartekracht en water aanwezig zijn, dan opnieuw bekijken of we daar kunnen overleven….

  nou weet ik niet zeker wat voor invloed een zwaardere planeet Mars heeft op de huidige Mars jaar , komt de baan van Planeet Mars dichter bij de Zon te staan, met zijn huidige snelheid?…, of gaat het juist verder weg van de Zon ?….

 3. Enceladus: tsja, wie het ook sponsort, ik mag toch aannemen dat de onderzoekers zich niet laten leiden door motieven die bij de sponsor heersen, maar dat ze onafhankelijk zijn. En mij verbazen die argumenten die ze aandragen niet echt, ik heb op de Astroblogs eerder al gezegd dat het plan van Mars One rammelt.
  Edu: wat bedoel je met meteoren op Mars af sturen? Wij hebben toch geen invloed op de richting van meteoren? En je zou er wel héél veel heen moeten sturen wil je daarmee de baan van Mars beïnvloeden, da’s echt onmogelijk.

 4. Heeft niemand ooit de suggestie gemaakt dat die hele Mars One organisatie waarschijnlijk gewoon een ordinaire oplichtersbende is?

  • Nee bij mijn weten niet en zo zou ik ze zelf ook totaal niet willen karakteriseren. Ze zijn ambitieus, goedwillend en gedurfd, maar ze hanteren volgens mij het verkeerde principe, namelijk dat je er een zuiver commerciële onderneming van kan maken, die draait op het geld dat televisiemakers erin willen stoppen omdat het sensatie-tv gaat opleveren en da’s echt fout.

Speak Your Mind

*