15 november 2018

Komeet Siding Spring gefotografeerd vanaf Mars door Opportunity

siding_spring

Komeet Siding Spring, die gisteravond op een afstand van bijna 135.000 km langs Mars scheerde is vanaf het oppervlak van die planeet gefotografeerd door Marsrover Opportunity, vanaf de rand van de grote Endeavour krater. Het is geen geweldige foto geworden, maar je ziet in ieder geval een wazig vlekje, dat de komeet is. De foto werd gemaakt om 04.13 uur lokale tijd (tsja, zet dat maar eens om naar Nederlandse tijd) en de zon stond toen 25

Reacties

  1. Monique zegt:

    Gossiemikkie 135 000 km… ik had een ander plaatje verwacht. Ligt dat nou aan de kwaliteiten van het Marsrovertje, of wat?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.