5 december 2023

Kees de Jager blikt terug

Het boek “Terugblik” geschreven door professor Kees de Jager. Credit: Stip Media.

Als er iemand is die geen introductie behoeft in de wereld van sterrenkunde en ruimteonderzoek in Nederland en België, dan is dat wel prof. dr. C. (Kees) de Jager. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden aan het onderzoek van onze zon, aan de ontwikkeling van het wetenschappelijk ruimteonderzoek, en aan talloze professionele organisaties.Zijn lange leven is rijk aan ervaringen, observaties en resultaten. Jaren geleden besloot hij om een aantal daarvan op schrift te stellen. Ze werden, als paginavullende column “Terugblik”, gepubliceerd in het verenigingsblad van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Weer en Sterrenkunde (KNVWS): Zenit. Sommigen gaan over zijn verre verleden, op Texel en Indonesië. Anderen gaan over zijn oorlogservaringen. En natuurlijk passeren tal van personen, bijeenkomsten en activiteiten de revue. Kees heeft daarbij een opmerkelijke gave om, ook na jaren, elke Terugblik te schetsen met grote scherpzinnigheid, humor, passie en soms ook ironie.

Nu in boekvorm

In samenwerking met de familie De Jager maken de uitgever van Zenit, Stip Media te Alkmaar, en de KNVWS het mogelijk om de bijzondere verzameling van 120 ‘vensters’ uit een veelbewogen leven, uit te brengen in boekvorm, toepasselijk getiteld: “Terugblik” Een deel werd overigens nog niet eerder gepubliceerd. “Terugblik” is voor de gelegenheid speciaal voorzien van een autobiografische inleiding, nabeschouwing en tal van niet eerder gepubliceerde illustraties. Dit unieke boek behoort bij voorbaat tot ons wetenschappelijk erfgoed en is eigenlijk onmisbaar voor wie sterrenkunde en ruimteonderzoek een warm hart toedraagt.

Speciale aanbieding

Dankzij de steun van de initiatiefnemers is het mogelijk om tegen een aantrekkelijke voorintekenprijs in bezit te komen van dit bijzondere werk. Het boek verschijnt in december 2014. De voorintekenprijs bedraagt € 16,95 exclusief verzendkosten. De boekhandelsprijs wordt voorzien op € 21,95. Het boek verschijnt als paperback met formaat 17 x 24 cm, bevat circa 300 pagina’s en circa 120 illustraties, waarvan vele in kleur. Bestellen kan via: Stip Media.

Share

Comments

  1. Jan Brandt zegt

    Leuk…leuk..leuk….hebben….hebben…hebben!!! De column van Professor de Jager is altijd het eerste wat ik lees als ZENIT weer op de mat ploft…ozo smakelijk leesvoer!!!

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d