18 mei 2024

Sneeuwt het verbindingen van zware metalen op Venus?

venus heavy metal frost

De donkere vlekken die zichtbaar zijn op deze radaropname van Venus zouden kunnen zijn opgebouwd uit “rijp” van zware metalen.

Een nieuwe analyse van twintig jaar oude meetgegevens heeft geen oplossing opgeleverd voor de raadselachtige radarreflectie-eigenschappen van de planeet Venus. Het Venusoppervlak gaat schuil onder een permanent gesloten wolkendek, en kan alleen met behulp van radar in kaart worden gebracht.

De Amerikaanse planeetverkenner Magellan ontdekte in de jaren negentig al dat radarsignalen sterker door het Venusoppervlak worden gereflecteerd naarmate het betreffende terrein hoger ligt. Bovendien werden op grote hoogte enkele merkwaardige donkere vlekken ontdekt – gebieden die juist vrijwel g

Share

Speak Your Mind

*