4 oktober 2023

Sterrenkundigen proberen zonnevlammen te voorspellen

Model van de magnetische velden bij de zonnevlam die op 13 december 2006 ontstond.

Model van de magnetische velden bij de zonnevlam die op 13 december 2006 ontstond.

De zeer actieve zonnevlek AR 2192, die afgelopen week diverse zonnevlammen van de allersterkste categorie heeft geproduceerd, maakt de vraag actueel of je kunt voorspellen wanneer zo’n zonnevlam precies uitbarst. Al jaren proberen sterrenkundigen te ontdekken of er aanwijzingen zijn dat een zonnevlam ontstaat en het lijkt erop dat Franse sterrenkundigen daarin geslaagd zijn. Gebruikmakend van vele gegevens van zonneactiviteit hebben de onderzoekers van twee centra – het Centre de

Share

Comments

 1. FredvdSanden zegt

  Sorry hoor, maar men kan het weer op aarde nog niet eens voorspellen voor 24u… Resultaten uit het verleden geven geen garanties voor de toekomst, weet U wel?

  • Misschien dat er daarom ook onderzoek nodig is? Anders kom je het nooit te weten. 🙂

   • FredvdSanden zegt

    Dan nog, “Resultaten uit het verleden geven NOOIT garanties voor de toekomst.” Of is dat niet zo?

    • Ja en? Waarom denk je dat er onderzoek wordt gedaan?

     • FredvdSanden zegt

      Omdat ze het kunnen, en omdat ze er genoeg geld voor ‘krijgen’. Niemand kan de toekomst accuraat voorspellen, al doe je nog zoveel onderzoek in het verleden….nooit. Het enige dat de onderzoekers zeker weten is dat ze, zolang ze het mogen onderzoeken, verzekerd zijn van inkomsten, dat dan weer wel…

     • Je zit wel erg vastgeroest in je reclameslogan! 😛
      Misschien doen ze onderzoek om de resultaten uit het verleden te verbeteren en zo tot een betere toekomstige voorspelling te komen, om even in jouw bewoording te blijven. Gelukkig werkt de zon middels allemaal natuurkundige processen en hoe meer je te weten kom welke natuurkundige processen dat zijn hoe meer je kan gaan voorspellen aan de hand van metingen.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.