23 april 2024

Geen CME!!

monsterzonnevlek!

monsterzonnevlek!

Nee, lieve dames…beste heren, dit is GEEN CME…..enne….in dit specifieke geval heb ik het nu even NIET over de alom bekende Solaire “Coronal Mass Ejection” maar over een zogenaamde… menselijke

Share
Over Jan Brandt

Comments

 1. “Cranial Mucus Ejection”, ik durf bijna niet in een woordenboek te zoeken naar de betekenis daarvan. Maar toch knap dat je – ondanks je verkoudheid (goh, waar heb je dat nou opgelopen?) – toch gewoon aan het waarnemen bent. En deze foto van de allergrootste zonnevlek van de afgelopen 24 jaar, da’s geen kleinigheid, mag er wezen. Ben trouwens benieuwd of ‘ie een omwenteling overleeft en over pakweg een paar weken weer gewoon tevoorschijn komt.

 2. En nog wat zonnevlekkies. Een screenshot van een opname die mijn telescoopvriend had gemaakt op 25 oktober.
  http://i.imgur.com/T91e5XB.png

 3. Herstel vlug 🙂

 4. Beterschap met u verkoudheid ( verwarmtheid) !
  Gewoon de lichaamstemperatuur normaal proberen te houden, dan gaat het vanzelf over…

 5. Jan Brandt zegt

  Uche..uche..bedankt allemaal voor de opbeurende woorden en het gaat al stukken beter…EN…mijn 20cm zelfbouw rugzak Newton is ook klaar en in orde bevonden. Kon het gisteravond toch niet nalaten om even “stiekum” met het nieuwe optische speeltje alvast een “test-sterrenhoopje te schieten”….en met succes!! Die kan in elk geval mee naar de Meet and Greet van aankomende zaterdag, oh joepie!!

 6. Harry+Keizer zegt

  Beterschap Jan! Enne…veel plezier zaterdag allemaal met de Meet & Greet!!

Speak Your Mind

*