12 juli 2024

Een geslaagde Astroblogs Meet & Greet

Het Astroblogs team samen met Daniëlle Futselaar. Van links naar rechts: Daniela, Jan, André, Arie, Monique, Paul, Daniëlle, Gert, op de voorgrond Olaf.

Gisteravond hebben we in de Volkssterrenwacht Mercurius in Dordrecht een geslaagde Astroblogs Meet & Greet gehad. Met een groep van zo’n dertig lezers en auteurs hebben we een gezellige en ook leerzame avond gehad, die bestond uit een mix van ontmoeten, babbelen, presentaties, de tentoonstelling bezoeken en kijken door de grote 150 mm Carl Zeiss refractor. De presentaties werden gegeven door Daniela de Paulis over moonbounce en haar recente Cogito project, door André van der Hoeven over zijn astrofotografie en tenslotte door Daniëlle Futselaar, die de mystery guest was. Daniëlle vertelde over de ‘space’-illustraties die zij maakt in opdracht voor gerenommeerde internationale instituten zoals SETI, ASTRON en NASA.

Daniëlle Futselaar (credit: Anton Futselaar)

Daniëlle Futselaar (credit: Anton Futselaar)

De Astroblogs Meet & Greet was georganiseerd vanwege de 10.000e Astroblog, welke op 27 augustus j.l. het levenslicht zag. Uit de reacties die ik kreeg mag ik afleiden dat ook de anderen het een leuke avond vonden en dat het zeker geen eenmalige gebeurtenis was. Wat mij betreft een goed idee om dit een vervolg te geven. Wordt vervolgd! Bovenaan zie je trouwens een foto met het grootste deel van het Astroblogs-team, samen met Daniëlle, alleen Jan Heuser en Jurgen Kobierczynski ontbreken erop. Monique heeft van de M&G een leuke video gemaakt, welke je hieronder ziet.

Share

Comments

 1. Rinus Rekkers zegt

  Een aantal van de bloggers kende ik natuurlijk al maar het was toch leuk om jullie nu allemaal eens in het eggie te ontmoeten. Als trouwe lezer van astroblogs (eh ja, ik beken) en vrijwilliger bij Mercurius kon ik deze gelegenheid niet voorbij laten gaan. Voor herhaling vatbaar zou ik zeggen. Groetjes allemaal en clear skies, Rinus Rekkers.

 2. Jurgen Kobierczynski zegt

  Het zag er goed uit. Spijtig dat ik er niet bij was.
  Ik had zeker willen komen, maar de afstand was er teveel aan. Ik heb een tijd lang dagelijks de afstand Diepenbeek-Antwerpen afgelegd, naar Dordrecht rijden is nog eens zoveel verder.

 3. Danielle zegt

  Hoi Arie,

  Dank je voor de uitnodiging en de eervolle introductie gisteren. Het was heel leuk om jou, je collega’s en lezers van astroblogs even te ontmoeten. Het had een heel huiselijke atmosfeer waarin een nieuweling zoals ik (en mijn man) zich snel thuis voelde! Zeker leuk om er vervolg aan te geven en als het wat dichter bij Arnhem is blijf ik langer 😉

  Nogmaals dank,
  Danielle

 4. Volgens mij sta ik ook op de foto hoor 🙂 Jan, Arie, en wie is dat dan daar tussenin 😉

 5. Jan Brandt zegt

  Hoi Monique…..hartstikke leuke video!! Wat dat betreft ben onze eigen “astroblogs huis steven spielberg”..hihi..
  Oh…enne….mijn speciale eendologische dank voor dat..snik…fraaie shot mijn “geliefde gele waggelende observatorium” bij de aftiteling!!!!

  • Lieve Jan, ik wist wel dat het eendplaatje jou zou aanspreken (psst, ik vond het zelf stiekem ook mooi) Fijn dat ik Olaf, Arie, Gert, Paul, Jan H, Daniela…eigenlijk iedereen daar aanwezig heb mogen ontmoeten. Ja, leuke mensen allemaal. Ik had al zo’n idee toen ik nieuw op dit blog kwam 😀

 6. Theo+Lockefeer zegt

  Hoi Allemaal,

  ik vond het ook interessant en gezellig en voor herhaling vatbaar (ook kwa locatie)

  ¨fotograaf¨ Theo 🙂

Speak Your Mind

*