23 juli 2024

De race om mineralen uit de ruimte

Wel eens van Moon Express gehoord? Moon Express wil in de toekomst de natuurlijke bronnen van de maan gaan delven. Bob Richards, CEO van Moon Express, heeft veelbelovende plannen. Moon Express wil water op de maan omzetten in raketbrandstof voor meer ontdekkingstochten.

Zij zijn niet de enige met ambitieuze plannen. Een ander bedrijfje heet Made in Space en hoopt op een nieuwe markt waar ze ruimterobots voor kunnen maken. Made in Space heeft al een 3D-printer naar de ISS gestuurd. Het is efficiënt om ter plekke reserveonderdelen te printen in plaats van alles op te sturen. Astronauten kunnen dan daar zelf objecten maken met een ontwerp wat Made in Space alleen maar hoeft te mailen. Dat is veel sneller en goedkoper dan dat ze tegenwoordig nog een hele raket met reserveonderdelen sturen.


Zero G printer

Het zijn zeer indrukwekkende toekomstplannen, maar als je de verschillende visies van zowel Moon Express en Made in Space samenbrengt, dan werpen zij nieuw licht op het bouwen van fabrieken op de maan of een basis op Mars.

Zo zou de toekomst over tientallen jaren eruit kunnen zien. Het klinkt als sciencefiction, maar er zijn steeds meer ondernemers en investeerders die geloven dat dit allemaal echt gaat gebeuren.

Moon Express

Share

Speak Your Mind

*