21 juli 2024

Hoe je woensdag de landing van Philae op komeet 67P kunt volgen

Philae_landing

Komende woensdag (12 november) zal Philae op de locatie Agilkia op de komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko landen – zie hier de uitgebreide dienstregeling voor die landing. Er zijn al de nodige vergelijkingen gemaakt van deze landing met eerdere ‘historische’ landingen, zoals die op 6 augustus van Curiosity op Mars en op 20 juli 1969 van de Apollo 11, dus woensdag wordt een bijzondere dag! De landing zal naar verwachting

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Ik wens ons blog-team alvast veel succes!

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Marc Willems zegt

  Succes! Kijk uit naar de live Uitzending

 3. Arie, Paul en Jan, wat een bijzondere ervaring zal dat voor jullie zijn. Spannend hoor. En wat ontzettend aardig van Bas Elbers om zo spontaan een leuke donatie aan Astroblogs te geven. Bas (smak), bedankt 😉

 4. Olaf van Kooten zegt

  Heren, veel plezier en ik ben best een beetje jaloers 😉 – en inderdaad, die Bas is een toffe peer 😀

  edit: Oh ja, go Philae! Ik ga kijken morgen 🙂

  • Enceladus zegt

   Ach weet je Olaf, als troost gaan wij toch allemaal lekker naar Interstellar voordat zij daar naartoe kunnen? 😉

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Interstellar gezien.
    Wat een geweldige film zeg. Het eerste uur van de film zou ik zelf een half uur korter gemaakt hebben, maar daarna komen alle astronomische aspecten wel langs 😛 Mooie heftige details die je met de neus op de feiten drukt (tijd) Ja…ik zit nog na te trillen. De verschillende uitgangspunten die men erin verwerkt heeft zet je wel aan het denken. Knap gedaan om zoiets visueel over te brengen.

 5. Enceladus zegt

  En voor ik het vergeet: inderdaad een bijzonder sympathiek gebaar van Bas! Bas, bij elke volgende Astroblogs-meeting mag je mij zonder problemen inhalen als ik op het eind aan het treuzelen ben omdat mijn navi zegt dat ik er al ben.
  😉 😉 😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

 6. Mensen, we gaan er morgen een mooie dag van maken, bedankt voor jullie support. We vertrekken morgenochtend om 07.30 uur hier vandaan (Dordrecht) en het is ruim vier uur rijden naar Darmstadt, dus zo rond 12.00 uur hopen we binnen te zijn en jullie verslag te doen. Zo ’s avonds 20.00 uur als bekend is of de landing geslaagd is én de eerste panoramafoto’s binnen zijn keren we weer huiswaarts. We hadden er graag langer willen zijn (dus voor 12.00 uur al en na 20.00 uur), maar dat gaat helaas niet omdat we ook gewoon moeten werken, ook donderdag weer, dus het is niet anders. Maar naast het verslag dat we zullen doen zal morgenochtend om 08.00 uur ook de #cometlanding webcast live gaan op de Astroblogs en dat duurt de hele dag, dus je zal niets missen. 🙂

 7. Rinus Rekkers zegt

  Beste Arie, Paul en Jan, succes morgen. Maak er iets bijzonders van. Jaloers? Ik? Reken maar.

 8. D.Tesselaar zegt

  Lucky you! Veel plezier, houdt ons op de hoogte

Speak Your Mind

*