19 april 2024

En als Philae geland is op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko, wat dan?

philae_landing

Morgenmiddag om 17:02:20 uur Nederlandse tijd – ja ja, twee minuten en twintig seconden na vijf uur, sla ’t spoorboekje er maar op na – hopen we in het vluchtleidingscentrum ESOC (European Space Operations Centre) van de ESA in Darmstadt het verlossende signaal te krijgen dat de zachte landing van Philae op komeet 67P/Churyumov-Gerasimenko gelukt is. Je zal misschien denken dat Philae dan even een paar dagen rust krijgt om na de vlucht naar deze komeet, die meer dan tien jaar duurde (Rosetta en Philae werden op 2 maart 2004 gelanceerd), bij te komen, te acclimatiseren, even op adem te komen. Maar niets daarvan, tijdens de zeven uur durende afdaling zullen

Share

Comments

  1. Paul Bakker zegt

    Ik verheug me vooral op Rolis!

Speak Your Mind

*