24 oktober 2020

Live from Darmstadt: Astro-celebs hier

De perszaal zit hier vol met astro-celebrities, zoals Chris Lintott, presentator van BBC’s Sky at Night, en Emily Lakdawalla, hoofd wetenschapper en blogger van de Planetary Society. Jan heeft ze beiden vereeuwigd, Emily de blonde dame in het blauw, Chris staand.

chris_emily

Met Chris hebben we al kort even gesproken, Emily hopen we later ook te spreken te krijgen. Zometeen volgt er weer ‘echt’ nieuws, want de eerste foto die Philae gemaakt heeft n

Comments

 1. De landing zal wel goed gaan 😉 Het zal toch geen ramp zijn als één schroef niet de bodem indraait?

  • Als niet alle poten tegelijk op de grond komen zou er toch een soort van terugslag kunnen ontstaan en dat is het risico, want als er dan geen stuwraket is die Philae naar de komeet ‘duwt’ zou het kunnen betekenen dat ‘ie weer terug stuitert. Maar ik ben optimistisch en denkt niet dat dit zal gebeuren.

   • Wel alle poten tegelijk op de grond, maar één niet werkende schroef die de grond niet indraait.

    • Als het nou niet de eerste keer lukt, kan er dan nog een tweede poging gedaan worden?

     • Ah, ik zag 2 vragen spontaan opkomen tijdens de missie. Mijn vraag of een tweede poging om te landen mogelijk zou kunnen zijn is dus ja:
      Citaat: Uiteindelijk kwam Philae, na een tweede sprongetje, een kilometer verderop terecht. Waar de sonde zich nu precies bevindt is onduidelijk. Maar waarschijnlijk is hij terechtgekomen op een andere plek die vooraf als landingsgebied in aanmerking kwam: gebied ‘B’.

      Mijn eerste vraag over eventueel een niet werkende schroef:
      Citaat: De panoramafoto’s die de lander heeft gemaakt lijken erop te wijzen dat hij op z’n zij ligt, met één poot in de ‘lucht’.
      en
      De zorg bestaat dat, omdat de sonde niet verankerd is en schuin staat, de boring ertoe kan leiden dat Philae kantelt of zelfs van het oppervlak wordt geduwd.

      De derde vraag die bij mij opkwam doet nu eigenlijk niet ter zake. Maar ik zag dolgedraaide schroeven doordat men probeerde een betere houvast te creëren 🙁 Het resultaat was loslating en einde verhaal.

      Link citaten:
      http://www.astronieuws.nl/

   • Enceladus Enceladus zegt

    Je optimisme was terecht, Arie! 🙂
    Wat een feest moet het nu zijn in Darmstadt.
    Geniet er van!

    groet,
    Gert (Enceladus)

 2. Dank je wel! Ja, toen het duidelijk was dat Philae succesvol geland was barstte de hele zaal hier uit in gejuich. Bobo’s en niet-bobo’s vielen elkaar in de armen. Paul heeft alles gefilmd, dus dat zullen we hier later nog wel een keertje plaatsen. Nu zitten we op de eerste foto’s te wachten.

 3. Enceladus Enceladus zegt

  Ik las zojuist dat Marieke Baan een tweet van Diederik Jekel heeft geretweet. Omdat ik de tekst zo veelzeggend vind, herhaal ik hem hieronder:

  Diederik Jekel: ” Lang applaus. Men staat hier trillend en met tranen in de ogen. Het probleem met succes is dat het makkelijk lijkt.”

  groet,
  Gert (Enceladus)

 4. Enceladus Enceladus zegt

  TV-tip: Kijk vanavond naar DWDD. Daarin o.a. Govert Schilling en Vincent Icke, terwijl Diederik Jekel verslag doet vanuit het tijdelijke centrum van het universum (Darmstadt). 🙂

  Zie: http://dewerelddraaitdoor.vara.nl/Komende-Uitzending.2267.0.html?tx_ttnews%5Btt_news%5D=35976&cHash=8f72330157f31411613f52531a3c9a08

  groet,
  Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: