Paul liep zojuist niemand minder dan Klim Ivanovych Churyumov tegen het lijf, de ontdekker van de komeet die naar hem en mede-ontdekker Svetlana Ivanovna Gerasimenko werd genoemd. En laten ze nou juist bij een groot schaalmodel van komeet 67P//Churyumov-Gerarimenko staan. Iemand was bereid een foto van Paul en Churyumov te maken. De komeet werd overigens al in 1969 ontdekt, toen Churyumov en Gerasimenko op fotografische platen een wazig vlekje zagen.
Live from Darmstadt: Paul meets Churyumov
12 november 2014 door 6 Reacties
Cool!!
Zo zit je in de jaren ’60 nog samen met andere ‘zonderlingen’ naar stipjes te zoeken op fotoplaten, om nu, bijna 50 jaar later, zelf mee te mogen maken dat dat ene stipje wereldgeschiedenis is geworden.
Ik ben benieuwd hoe de Amerikaan Carl Alvar Wirtanen er over denkt, want het had niet veel gescheeld of Rosetta en Philae hadden een door hem ontdekte komeet als doel gehad… 😉
Zo kan het gaan…Maar een stukje erkenning voor het “gekkenwerk” van kometenjagers komt ook hem toe.
Ik heb gisteren mensen, die ik nooit eerder heb kunnen betrappen op zelfs maar de kleinste vorm van interesse voor astronomie, vol enthousiasme horen praten over deze missie. Dat vind ik toch erg mooi.
Ja, dat valt mij ook op. Kennelijk spreekt het enorm aan, zo’n landing op een komeet.
Een soort hole in one, geslagen door een slechtziende golfer. 😉
groet,
Gert (Enceladus)
Grappig: twee nagenoeg kale mannen (alleen nog wat dons?) die dicht bij elkaar staan, met daar achter de komeet die ook uit twee nagenoeg kale (alleen nog wat gruis?) delen bestaat. 😉
groet,
mede-kale Gert (Enceladus)
OMG, wat een wereldfoto! Kijk, met zo’n foto kun je thuis komen 😀
Zou ik daar staan (ik heb wel haar) dan zou mijn staartje dansen van plezier.