7 juni 2023

Live from Darmstadt: wat is precies de situatie van Philae? [update]

google_philae
Het laatste uur heeft hier in Darmstadt vol gestaan met geruchten over de toestand van Philae. Hij is dan wel geland, maar dat is niet helemaal volgens het boekje gegaan, dat wil zeggen dat zowel de stuwraket bovenop Philae als de harpoenen in het landingsgestel van Philae niet hebben gewerkt. Zo meteen wordt in de conferenceroom meer informatie gegeven over de situatie van Philae. Middels updates van deze blog zal ik jullie op de hoogte houden van wat we horen, dus hou deze blog in de gaten. Hierboven trouwens de Google doodle van vandaag, die speciaal over Philae gaat.
[Update 20.10 uur]

 • ESA-baas Dordain zegt dat Philae geland is – op de juiste komeet ook nog eens – en dat er data van de lander komt.
 • Steffano Mottolo van ROLIS zegt dat een foto gemaakt is tijdens de landing, de foto die ik hier eerder al liet zien, dus dat was geen nieuws.
 • Stephan Ulamec zegt dat de harpoenen niet zijn afgevuurd en dat Philae dus niet verankerd is. Er schijnen fluctuaties in de radiolink te zijn, hetgeen op iets schijnt te wijzen, maar dat moet nog worden uitgezocht. Ulamec zegt dat het zou kunnen dat Philae n
  Share

Comments

 1. Avatar foto Enceladus zegt

  Daarmee zou er dan meteen nog een record gevestigd zijn, want bij mijn weten heeft nog nooit één lander twee landingen op één hemellichaam gemaakt. 😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.