25 mei 2024

Volg de ESA persconferentie over Philae nu live op de Astroblogs

Share

Comments

 1. Enceladus zegt

  Het nieuws is dus dat de lander niet voldoende zonlicht opvangt en zodoende zonder energie dreigt te komen zitten. Daarnaast lijkt de lander scheef te staan, met een pootje in het luchtledige.

  Men is bang om de boor te gebruiken omdat de lander dan mogelijkerwijs opnieuw los komt van de komeet.
  Anderzijds zou dat volgens mij wel tot een levenswekkende operatie kunnen leiden, omdat de lander dan weer ergens anders terecht zou kunnen komen, waar wellicht meer zonlicht is.
  De vraag is natuurlijk wel of de pootjes van de lander gebouwd zijn voor veelvuldige landingen.
  Zo ja, dan moeten Philae maar omdopen in Skippy. 😉

  Zie ook: http://nos.nl/artikel/721052-te-weinig-zonlicht-voor-philae.html

  groet,
  Gert (Enceladus)

 2. Klopt, volgens CNES (de Franse ruimtevaartorganisatie) krijgen de zonnepanelen van Philae maar 90 minuten per halve dag zon te zien en dan kunnen ze laden. Ze zullen dus heen spaarzaam moeten omgaan met de instrumenten. Een deel van de energie zal ook gebruikt moeten worden om Philae te beschermen tegen de koude, want het zal daar tegen het absolute minimum aanzitten denk ik. Kortom, er zal Zeeuwse zuinigheid moeten worden getoond. En wat die gekantelde positie betreft: ja, da’s best risicovol. Als je probeert overeind te komen heb je ook het risico de andere kant uit te vallen, zodat Philae op z’n kop komt te liggen of – nog erger – geheel in de schaduw.

Speak Your Mind

*