23 september 2018

Is donkere materie eigenlijk een Bose-Einstein-condensaat?

bec dark matter

Het zijn drukke tijden voor donkere materie-gerelateerd onderzoek. Zojuist is op AstroBlogs een blog (eigenlijk twee stuks 😛 ) verschenen waarin wordt gesteld dat donkere materie is opgebouwd uit “macro’s”. Andere onderzoekers zijn met een alternatief gekomen: volgens hen bestaat donkere materie uit h

Reacties

  1. Een bose-einstein condensaat zit nog maar enkele nanokelvin boven het absolute nulpunt. De temperatuur in de lege ruimte is ongeveer ergens rond de 2.7 kelvin als ik het goed heb. Zouden we dan geen temperatuurverschil moeten zien tussen de normale lege ruimte en waar donkere materie aanwezig zou moeten zijn?
    En een BEC kan volgens mij wel een interactie hebben met fotonen. En wat gebeurd er als normale materie door de donkere BEC materie reist, dan zou je toch ook een interactie moeten zien lijkt mij?

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.