15 juli 2024

Tuinieren in de ruimte


Verse groente en fruit voor de astronauten aan boord. SPOT en ROGR, de teams van University of Colorado boulder, ontwikkelen een groeikamer met een robot die tuiniert.

Het doel is om verse groente en fruit te gaan telen. Naast een beperkt culinair menu van de astronauten is een verse krop sla of aardbeien een gezonde aanvulling. De tuinierrobot houdt alles tijdens de groei goed in de gaten. Is het fruit rijp, dan wordt het geoogst. Astronauten gaven in voorgaande experimenten aan dat ze veel voldoening haalden uit het laten groeien van plantjes in de ruimte.

Uiteindelijk gaan SPOT en ROGR proberen broeikasgassen op Mars te introduceren. Zo zullen zij duurzame en verse producten mogelijk gaan maken op Mars.

Bron: Motherboard

Share

Comments

 1. ” … en fruit… ”

  Hoe hoog moet een appelboom zijn om dagelijks voor verse appels te kunnen zorgen? 😛
  Mmm, lekker. 🙂

  Een smakelijke groet, Paul

  • Ja Paul, daar zeg je zowat. Zal wel een frambozenstruikje o.i.d worden (hihi)

  • Enceladus zegt

   Tegenwoordig worden er bomen gekweekt met ‘laag hangend fruit’. Dat kun je dus gewoon plukken zonder dat je op een trapje hoeft te klimmen. Ga maar eens in de Betuwe kijken.

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Dat is handig, laag hangend fruit 😛 Maar je hebt aan boord in de ruimte toch geen trapje om te klimmen nodig? Bovendien doet die ‘Hendrik Jan de ruimterobot’ al het werk tot aan de fruitschaal toe.
    Smiley

 2. Enceladus zegt

  Interessant! Ik moet ineens terugdenken aan de film ‘Mission to Mars’, waarin de enig overgebleven astronaut zijn tijd probeert te doden (en tracht te voorkomen dat hij gek wordt) door te werken in de kas.

  groet,
  Gert (Enceladus)

 3. Ik vind dat het meer op de film 2012 begint te lijken.als hier dan toch een asteroïde neerkomt. Kan men op een ruimteschip een tijdje leven. 😊

Speak Your Mind

*