21 september 2018

Heeft zwaartekracht het heelal gered van een “Higgsocalypse”?

Het inflatieheelal

Een team van Europese onderzoekers heeft mogelijk ontdekt waarom het heelal vlak na de oerknal niet is ingestort. Het blijkt namelijk dat de productie van Higgsbosonen tijdens de razendsnelle expansie na de oerknal (inflatie) tot instabiliteit moet hebben geleid, waarbij de expansie is omgedraaid en het heelal weer tot het niets moet zijn ingestort. Het feit dat jij dit kan lezen, bewijst dat dit niet gebeurd is. Maar waarom niet?

Er zijn allerlei theorie

Reacties

  1. Enceladus Enceladus zegt:

    “Gelukkig maar!” Glad to be alive? 😉

    Al sinds ik een jaar of 12 was vraag ik me af: waarom is er niet niks? Het simpele feit dat ik (en vermoedelijk velen met mij) zich dat af kunnen vragen is al verwonderlijk genoeg. Feitelijk zijn wij intelligent geworden sterrenstof waardoor het universum nu in staat is zichzelf waar te nemen en over zichzelf en zijn bestaan na te denken.

    groet,
    Gert (Enceladus)

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.