15 november 2018

Mysterieus object zou “verstoten” supermassief zwart gat kunnen zijn

sdss 11 mrk 177

Astronomen hebben een mysterieus fenomeen waargenomen in de buurt van een dwergstelsel op een afstand van 90 miljoen lichtjaar. Het zou mogelijk om een supermassief zwart gat kunnen gaan die als gevolg van een galactische botsing is weggeslingerd.

Als twee sterrenstelsels met elkaar in botsing komen en samensmelten, zullen ook de twee supermassieve zwarte gaten naar elkaar toe spiraliseren om uiteindelijk samen te smelten. Echter, tijdens dit proces kunnen zwaartekrachtgolven geproduceerd worden die een soort van afstotend effect tot gevolg hebben. Vaak is dit effect klein, en zal het afgestoten zwarte gat opnieuw richting het galactische centrum vallen. Soms kan dit effect dusdanig groot zijn, dan

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.