23 september 2018

Geologische kaart van Vesta gepubliceerd

VESTA_Globa_Map_24x70_complete_3M

Brown colors represent the oldest, most heavily cratered surface. Purple colors in the north and light blue represent terrains modified by the Veneneia and Rheasilvia impacts, respectively. Light purples and dark blue colors below the equator represent the interior of the Rheasilvia and Veneneia basins. Greens and yellows represent relatively young landslides or other downhill movement and crater impact materials, respectively.

Op basis van foto’s en metingen van de Amerikaanse ruimtesonde Dawn hebben planeetonderzoekers een gedetailleerde geologische kaart samengesteld van de grote planeto

Laat wat van je horen

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.