24 februari 2024

“Beschaving op Mars is uitgeroeid door atoombommen”

Credit: John Brandenburg/NASA

De Amerikaanse wetenschapper John Brandenburg heeft een lezing gehouden met een nogal controversiële inhoud. Volgens hem is een oude beschaving op Mars uitgeroeid door atoombommen. De rode kleur van de planeet zou afkomstig kunnen zijn van een kernexplosie en dit zou bovendien verklaren waarom het oppervlak van Mars bedekt is met een dunne laag van radioactieve substanties. Ook de hoge concentratie van Xenon-129 in de Martiaanse dampkring is bewijs voor een niet-natuurlijke kernreactie die op Mars moet zijn voorgekomen.Volgens Brandenburg is het beroemde “Gezicht op Mars” werkelijk een archeologisch object, net als vele andere structuren in Cydonia Mensa en Galaxias Chaos. Het is als gevolg van deze atoomoorlog dat Mars veranderd is van een weelderige wereld naar een kille woestenij. Maar daar blijft het niet bij: de atoomoorlog is begonnen door een ras buiten het zonnestelsel, die overal opkomende beschaving vernietigt. Dit verklaart de Fermi-paradox en Brandenburg waarschuwt dat hetzelfde lot ons te wachten zou kunnen staan. Kijk, die man heeft natuurlijk duidelijk een klap van de molen gehad. Toch meent hij het bloedserieus en wil hij zijn theorie zelfs publiceren in het Journal of Cosmology and Astroparticle Physics. Maar dat is geen kunst, die publiceren met enige regelmaat klinkklare onzin 😛

Share

Comments

 1. Over die ideeën van John Brandenburg zal vast een filmpje op YouTube staan en je weet… als het op YouTube staat dan is het waar. 😀

 2. http://www.foxnews.com/scitech/2011/04/01/natural-nuclear-blast-mars/
  http://www.bibliotecapleyades.net/marte/esp_marte_76.htm

  Ben benieuwd welke radioactieve substanties het precies zijn. Maar uit bovenstaand link haal ik dat het ook via natuurlijke kettingreacties onstaan kan zijn.

 3. Avatar foto Enceladus zegt

  En wie zegt dat wij geen nazaten van die beschaving zijn die Mars vernietigd heeft?
  Misschien heeft een aantal van die wezens nadat ze onze buurplaneet om zeep hadden geholpen hun blik wel laten vallen op onze planeet en hebben ze besloten zich te vermengen met primaten.
  Kijk, dat verklaart meteen waarom wij zulke oorlogszuchtige apen zijn!

  Zo, ik denk dat ik ook maar eens ga aankloppen bij het Journal of Cosmology and Astroparticle Physics. Fantasie genoeg en échte kennis van zaken is blijkbaar geen vereiste, dus ik ben vast zondermeer gekwalificeerd voor publicatie! 😉

  groet,
  Gert (Enceladus)

  PS: leuke en toepasselijke verschrijving van mijzelf verbeterd: ‘gekwakificeerd’ moet natuurlijk gekwalificeerd zijn.

  • Dat verklaart waarom wij zulke oorlogszuchtige apen zijn? Dan ben ik beslist geen nazaat van die beschaving, duidelijk 😛 😉
   Ik ben Rhesus A negatief. Volgens het filmpje (9:25) een nazaat van een…halfgod? 😀 hihi (gekheid)

  • Eigenlijk moeten we ons dan nu schuldig voelen en alvast een fonds oprichten om eventueele
   schadevergoedingen en zo uit te betalen. Ik heb al een banknummer beschikbaar.

 4. Nee, 1 april was nog nooit zo ver weg….

 5. ” Volgens Brandenburg is het beroemde “Gezicht op Mars” werkelijk een archeologisch object, … ”

  Wat een geluk dat die Marsbewoners qua gezicht** zo op ons leken, anders hadden wij hun verloren beschaving natuurlijk nooit gevonden.

  Groet, Paul

  ** Rond/ovaal gezicht, met daarin 2 ogen daaronder een neus met 2 neusgaten gevolgd door een mond.

 6. Ik denk dat de message is, als waarschuwing tegen radioactieve activiteiten , kijk met al dat opgeslagen depots, als de zeespiegel met 7 a 15 meter stijgt, staat dat allemaal onder water, en wie zegt mij dan dat het over 500 jaar niet gaat lekken?…

  Waarom sturen we ons meest giftige afval niet naar Mars, dan houden we de Aarde een stuk schoner en leefbaar!

  we zouden er beter mee niet moeten wachten, want de tijd dringt , de west kust van America en Canada is al aan het afsterven, door Fukushima’s radioactiviteit meltdown met massale lozingen in de oceaan wat nog steeds gaande is!! … …. De mens gaat onder in zijn eigen vuil…., is dus helaas een feit !! !! !!

  • 7 a 15 meter is niet zo’n klein beetje ook!

   Grootste reden waarom we het radioactief materiaal niet de ruimte in schieten is geld en veiligheid. Kost te veel en als er wat mis gaat met zo’n raket kunnen de gevolgen niet te overzien zijn.

   Ik zie meer in het verwerken van het afval in reactors om er weer energie uit te winnen, want er zit nog een hele hoop energie in het afval, alleen heeft het een zetje nodig om het natuurlijk verval kunstmatig te versnellen en zo de overgeleven energie er uit te kunnen halen. Een voorbeeld hiervan is het MOX brandstof wat sommige centrales mogen gebruiken.
   Maar er zijn ook al ontwerpen voor reactors waar thorium met nucleair afval wordt gemengd.
   http://www.extremetech.com/extreme/187917-startup-gets-funding-for-its-molten-salt-nuclear-reactor-that-eats-radioactive-waste
   http://www.gizmag.com/hitachi-reactor/33585/
   http://www.smartplanet.com/blog/bulletin/how-thorium-can-burn-nuclear-waste-and-generate-energy/

  • Avatar foto Enceladus zegt

   @ edu: Dus wij maken er hier een rommeltje van en dan vind je dat we onze rommel maar naar een andere planeet moeten schieten. Als het een puinhoop is in jouw tuin, gooi je de zooi dan over de schutting in de tuin van jouw buren?

   groet,
   Gert (Enceladus)

   • Avatar foto Olaf van Kooten zegt

    Ach als bij de buren niemand woont of leeft is dat beter dan het in je eigen tuin droppen 😛

    edit: ik bedoel eigenlijk dat als Mars een dode wereld is, je beter daar onze zooi kunt dumpen als op onze eigen planeet. maar goed, het is natuurlijk een nog veel beter idee om het afval op een gedegen manier te processen of (misschien nog beter, hoewel niet erg kosteneffectief) in de zon dumpen.

    • Olaf! Als jij mijn zoon was zou ik je erop wijzen dat ik je zo niet heb opgevoed O_O Natuurlijk is het een beter idee om op z’n minst te proberen een oplossing te bedenken/ontwikkelen. Om het in andermans tuintje te droppen kan echt niet. Zoiets kan wel gaan ‘kruien’ of erger… en dan krijg je het driedubbel terug.
     Smiley

     • Avatar foto Enceladus zegt

      Mee eens. Mars is niet ons eigendom. In mijn opinie is het van niemand. En dus ook niet van ons.
      Dat we er nu rondkijken en rondrijden is prima, maar op een andere planeet rotzooi gaan dumpen? We zouden ons moeten schamen! Bovendien zouden we Mars nog weleens nodig kunnen hebben als uitwijkplaats (dan is het die planeet nog steeds niet van ons, maar ik ga even uit van een overmacht-situatie) en dan is het wel heel dom als we onszelf die kans ontnemen door de boel vooraf te vervuilen.

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • En vooral doorgaan … met het vervuilen van onze Aarde met allerlei gifstoffen uit productie processen … , zodat hoe dan ook, onze Aarde onleefbaar word! …Het is niet bij de buurman droppen, maar bij iedereen , want niet alleen de buurman heeft er dan last van, Het gaat ons allemaal aan!!…, en dus wat doen we er aan…. ons druk maken over afval niet bij de buurman droppen? ?…. Hallo, denk eens groot en wereldwijd, globaal dus!

     • Avatar foto Enceladus zegt

      Edu, snap je nou echt niet dat ik het ‘over de schutting van de buren gooien’ van afval overdrachtelijk bedoelde en dus niet letterlijk?

      groet,
      Gert (Enceladus)

     • ah figuurlijk, dat is mij ontgaan, mijn autisme speelt hier weer een rol helaas, af en toe zie ik het niet, en neem ik het letterlijk… ,

     • Avatar foto Olaf van Kooten zegt

      Sorry vergeef me 😉

     • Ik kan toch helemaal niet echt teleurgesteld zijn als het om jou gaat, Olaf 😛 Je bent wel een toffe gast hoor. En die foute opmerking… is je vergeven ‘zoon’ 😉

     • Avatar foto Olaf van Kooten zegt

      Bedankt ‘mams’ 😀

 7. Co van Driel zegt

  Inderdaad, wij zijn dat vernielzuchtige ras dat in staat is om een planeet te vernietigen. Dat staat op youtube en daarom is het waar.

Speak Your Mind

*