25 juli 2024

Wat dingen over buitenaards leven

leven

Af en toe zijn er van die berichten die schijnbaar niets met elkaar te maken hebben, maar als je er naar kijkt blijkt er bij nader inzien toch een verband te zijn, een soort van rode draad. In het geval van onderstaande nieuwsberichten, waar ik afgelopen weken of soms maanden niet aan toe kwam, is er

Share

Comments

 1. Olaf van Kooten zegt

  Wat dat laatste betreft heb ik zo m’n vraagtekens. Zo snel na de oerknal waren er toch nog geen sterren, laat staan planeten of uberhaupt elementen zwaarder dan lithium?

  Oh, trouwens, hier heeft AstoBlogs vorig jaar al over bericht. 😉

  • Ja nou je ’t zegt, oud nieuws. 🙂 Pffff, ik hou het ook allemaal niet meer bij. Wat die zware elementen betreft: Loeb denkt dat de eerste generatie sterren onder invloed van halo’s van donkere materie ontstond en dat zij al vrij snel zware elementen konden produceren.

   • Dat vind ik dan leuk bedacht van Loeb.
    Hmmm… Dat er in bepaalde sterren ‘al vrij snel metalen’ werden geproduceerd, wil nog niet zeggen dat er binnen 20 miljoen jaar al 2e generatie planeten (!) rond konden draaien, precies in de Goudhaartje-zone.

    Was in zo’n klein heelal de kosmische straling niet veel te groot, en een evt. beschermende atmosfeer te klein om LEVEN te mogelijk te maken.

    Groet, Paul

 2. Quote : ” Je zou in de natuur beide moleculen verwachten, maar men denkt dat in kometen de rechtsdraaiende moleculen vernietigd zijn onder invloed van zonlicht en vloeibaar water. ”

  Da’s goed nieuws o.a. voor producenten van medicijnen. Tot nu toe wist men niet goed hoe we racemische mengsels kunnen zuiveren, maar volgens het ‘laatste onderzoek’ is water en zonlicht voldoende. 🙂
  [ Nonsens ]

  Groet, Paul

Speak Your Mind

*