10 december 2023

Het noorderlicht in Ultra-HD

aurora timelapse

De fotograaf Joe Capra heeft op Groenland en IJsland in totaal tien nachten lang het noorderlicht op de gevoelige plaat vastgelegd. Niet alleen het kleurrijke hemelschouwspel, maar ook het landschap zelf zijn adembedemend mooi. Capra was zo vriendelijk om van z’n opnames een timelapse te maken, in knisperende Ultra-HD kwaliteit. Je kunt de aurora’s zelfs gereflecteerd terugzien in het water!

Mocht je je afvragen waar de opnames precies zijn gemaakt, dan geef ik nu de locaties: Kangerlussuaq, Ilulissat, Ilimanaq, Ilulissat-ijsfjord, Russell-gletsjer, Groenlandse IJskap en Diskobaai op Groenland en de Zuidkust, het Sn

Share

Comments

  1. Blijft mooi dat noorderlicht. Ook zie je nu en dan nog wat andere kleuren, wat rood en of paars is ook nog te zien.
    http://www.noorderlicht.nl/noorderlicht/noorderlicht-informatie/kleuren-noorderlicht/

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d