28 september 2023

Eerste De Zeeuw-Van Dishoeck Afstudeerprijs voor Sterrenkunde voor Job Feldbrugge

Simulatie van de groteschaalstructuur van het heelal.

Simulatie van de groteschaalstructuur van het heelal.

Op vrijdag 28 november wordt de eerste De Zeeuw-Van Dishoeck Afstudeerprijs voor Sterrenkunde uitgereikt bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen in Haarlem. Deze prijs, gefinancierd vanuit het nieuwe De Zeeuw-Van Dishoeck Fonds, heeft als doel om jong talent in de astronomie te stimuleren. Job Feldbrugge (afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen) ontvangt de prijs van 3000 euro voor zijn theoretische onderzoek naar het ontstaan van de huidige verdeling van sterrenstelsels in het heelal.

Feldbrugge studeerde met zijn masterscriptie ‘Statistics of Caustics in Large-Scale Structure Formationcum laude af in de Sterrenkunde, Wiskunde en Natuurkunde. Eerder behaalde hij ook al cum laude drie bachelordiploma

Share

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: