27 september 2023

Zeeuws meisje….

"ons bin zunig, hoor!!"

“ons bin zunig, hoor!!”

Op de Astroblogs Meet and greet was er “de offici

Share

Comments

 1. Als de telescoop een lichtgewicht is, zou een stevig statief met schokbrekers een uitkomst kunnen bieden 😀
  Niet erg charmant om het dan een ‘Zeeuws meisje’ te noemen, maar uhm…Zeeuwse knol?
  Knap gedaan allemaal, Jan (aai over de bol)
  En check die rugzak dan! Je kan nog naaien ook!!
  Smiley
  Zou zoiets niet in een ‘hard case’ reiskoffer hebben gepast? Van binnen bekleed met fiberfill, de compartimenten voor de oculairs met koudschuim (matrasvulling) indelen?

  😛 Ik ben van plan mijn telescoop te upgraden met 3 fietslampjes (Action) aan de poten van het statief. Altijd handig in het donker. Misschien nog een mini waterpasje, zou ook wel handig zijn om te kijken of de boel recht staat.

  • Jan Brandt zegt

   Wat zo’n hardcase betreft….Ja..dat zijn uitstekende telescoop-vervoersystemen…maar ja….die had ik dan moeten “kopen”….en dat wilde ik juist “vanwege de “veel voor weinig-sport” ten alle tijden vermijden, vandaar. Oh…enne….wat die lampjes betreft….altijd rode lampjes nemen, hoor….niet om nou van jouw waarneemplek meteen een astronomische rosse buurt te maken, maar om je, na drie kwartier eindelijk volledig aan het donker gewende, plezante oogjes niet weer in de “dag-stand” terug te laten springen!!

   • Ik had ook die rode lampjes in gedachte Jan. Net als de tekstverlichting van de autostar handset. Die lampjes kosten geen drol bij de Action. Ik heb ook zo’n lampjes(band) die je om je arm kunt doen voor als je ’s avonds gaat hardlopen, maar dat is niks achter de telescoop. Die flikkeren continu 😛

 2. Ja, de Engelsen hebben de uitdrukking ’the proof is in eating the pudding’. Stel…stel dat je inderdaad op een mooie zonnige dag afreist naar dat tropisch aandoende eiland La Palma, past Zeeuw Meisje dan als handbagage in de daarvoor bestemde ruimte boven je stoel? Dat was toch een ‘eis’ die je aan het ontwerp had gesteld? Overigens, complimenten voor je noeste arbeid hoor, de bouw van de telescoop was een zware bevalling zoals je schreef, maar dat was ook deze Astroblog. 🙂

  • Zware bevalling (hihi) ‘Maar dat was ook deze Astroblog’
   – Gossiemikkie nou, de aangifte bij de burgerlijke stand was ook niet mis 😉

  • Jan Brandt zegt

   Wat die handbagage-afmetingen betreft zit het volgens mij wel goed. Heb de websites van de verschillende luchtvaartmaatschappijen meerdere malen gecheckt…en hoewel daar best wel de nodige verschillen in zitten..zit ik bij de meeste ” binnen de marges”. Wat het gewicht betreft ben ik daar wat minder zeker van…..zogezegd moet “deze jongedame” ook overeind blijven bij een stevig biesbosbriesje….maarre…als ik de spiegel bij wijze van spreke in mijn “gewone” koffer zou pakken, dan zit ik wat het gewicht ook OK!!

 3. Het is overduidelijk.
  Dit is er 1 van Tempo Team!!
  Jij bent geslaagd amateur astronoom Jan Brandt.

Speak Your Mind

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: