De Orion-capsule is vanmiddag succesvol gelanceerd. Nadat de lancering gisteren tot vijf keer toe werd afgeblazen ging het vandaag wel goed. Om 13.07 uur Nederlandse tijd ging de capsule de lucht in. De Orion moet de opvolger worden van de spaceshuttle. De lancering vanaf Cape Canaveral in Florida, was historisch volgens de vluchtleiding: ,,Dit is het ochtendgloren van de Orion en het begin van een nieuw tijdperk in de ruimtevaart.”
De capsule gaat, zonder bemanning aan boord, naar 5800 kilometer hoogte. In vier uur tijd moet de Orion bijna twee rondjes rond de aarde draaien. Daarna moet hij veilig in de Grote Oceaan plonzen. De testvlucht is bedoeld om de belangrijkste systemen aan boord te testen. Zo kunnen de ontwerpers zien waar eventueel aanpassingen nodig zijn. In 2017 of 2018 is de volgende testvlucht.
Bron: ANP
Enig idee waarom de volgende testvlucht zo lang op zich laat wachten?
2017 duurt nog ruim twee jaar…
groet,
Gert (Enceladus)
Leuk detail:
Ik kwam op een interessant artikel terecht, waar een ‘mogelijke verklaring’ van het bovenstaande
en daarnaast ook een kijkje in de keuken geeft van deze Orion test vlucht.
http://webwereld.nl/hardware/84702-ruimteschip-orion-draait-op-12-jaar-oude-technologie
Dat artikel verklaart niet waarom de volgende testvlucht zo lang op zich laat wachten. Los daarvan staat het vol taalfouten. Ik weet het: ‘hij die zonder zonden is, werpe de eerste steen’, maar dit is toch wel erg gortig…
groet,
Gert (Enceladus)
Ik ben natuurlijk niet aansprakelijk voor artikelen die vol spelfouten staan. Dat is aan webwereld redactie zelf. 😉
Overigens vond ik het onderstaande artikel die duidelijk uitlegt waarom er in 2017 en verder de volgende test vluchten gaan plaats vinden.
http://www.space.com/27940-nasa-orion-spacecraft-future.html
Klopt, daar ben jij uiteraard niet verantwoordelijk voor.
Interessant die nieuwe link. We moeten helaas nog veel geduld hebben, zo te lezen.
groet,
Gert (Enceladus)